Haltia 

 

Meillä on kotona se menopussi. Nyt tuli taas lisää täytettä sinne. Kävimme tänään Nuuksiossa Suomen luontokeskus Haltiassa. Minua kiinnosti se rakennuksen hehkutettu puuosaaminen ja arkkitehtuuri, lapsille taasen kaikki luontoon ja eläimiin liittyvä riittää. Ja kyllähän se tottavie oli käymisen arvoinen. Itse rakennus on erihieno ja näyttelyissä tekniikkaa, väriä ja valoa kuin 2001 Avaruusseikkailussa. Lapset pääsevät kurkistamaan nukkuvan karhun koloon ja kuulemaan luonnon yöllisiä ääniä taljalla lötkötellen. Hassua tässä ehkä oli se, että miksi mennä näyttelyyn katsomaan luontoa, kun siinä se ympärillä olisi ihan irl. No eipä kastu jalat eikä ala nenä vuotaa. Eikä kyllä niihin karhun koloihin tai tikan pönttöihin muuten pääsisi, se on totta se. Suosittelen siis ensiksi luontoretkeä Nuuksion kansallispuistossa ja päälle pullakahvit ja näyttely Haltiassa. Se on hyvä paketti.


Suomen luontokeskus Haltia auki joka päivä 9:30 – 17:00

4 thoughts on “Haltia

  1. Kiitos kuvista ja sisällön esittelystä! Olenkin pitkään miettinyt mitä sieltä löytyy kehutun arkkitehtuurin lisäksi. Seuraavalla Helsingin reissulla siis sinne. Uskon, että minua ja poikia kiinnostavat sisätilat enemmän, täällä Lapissa kun saa luonnossa samoilla viikoittain:).

  2. Kiitos kuvista, tuonne pitää nyt kyllä päästä. Nuuksiossa on monet retket heitetty, mutta Haltiaan ei koskaan ole tullut kurkistettua. Seuraavalle pääkaupunkiseudun reissulle to visit -listalle!

Leave a Reply