Mökkikeittiössä

Meidän mökkikeittiön keskipiste on vanha tulisija, joka kunnostutettiin remontin aikana. Saatiin homma perinneuunikorjaajan Timo Nylanderin käsiin, joten nyt vanha komistus toimii kuin ennen vanhaa. Vaikka mökillä tössutellään hissun kissun kiireettä, ei ihan joka päivä arkipuhteissa jaksa hidastella tuon puulieden ja -uunin kanssa. Remontissa uusittiin myös muu keittiö. Mökin hirsirungon ja uuden keittiön taakse rakenteisiin laitettiin kivilevy, joka vesieristettiin, jotta keittiö ei pääse kastelemaan rakenteita tulevaisuudessakaan. Keittiön kaapistorungot ovat Ikeasta, ovet tehtiin itse vanerista. Lankavetimet ovat Hokolasta. Vanha kunnon pesupöytä on Hackmanin Classic, joka on osoittautunut aivan parhaaksi mökkiolosuhteissa. Se ei säikähdä sienien siivousta, marjojen hilloamista eikä pikkupyykkäämistä. Kahden lieden keittotaso on Prismasta. Riittää meille vallan mainiosti.

Pesupöytä // Hackman
Vaneriovet // plywood doors // DIY
Kaapistoiden rungot // kitchen cabinet frames // Ikea
Lankavetimet // handles // Hokola
Tanko // kitchen rail // DIY
Verhot Maailman synty -kankaasta // curtains from Maailman synty -fabric // Saana ja Olli

14 thoughts on “Mökkikeittiössä

  1. Ihanan pehmeätunnelmainen keittiö! Kiitos lankavedinvinkistä, juuri eilen mietin, että mistä löytäisin hienot sellaiset. Alakerran vaatekaappien ovet ovat olleen 1,5 vuotta ilman kahvoja, kun kunnollisia ei ole löytynyt. Tuo vaikuttaa lupaavalta paikalta.

  2. Todella ihanan ja kodikkaan näköistä 🙂 Tuo hellauuni se vasta onkin ihana! Meillä pöhisee hella joka päivä talvella, kun rintsikassa ei ole sähkölämmitystä ollenkaan. Samoin pönttöuunit ja takka 🙂

  3. Kiitos kaikki! Ja Iina, ihan ostettu kouvuvaneria, hiottu ja käsitelty Supi Saunasuojalla. Sitten vain saranat ja vetimet ja avot! Pikkupirtin Lotta/Sirpa, juu tuo on ihan paras, varsinkin talvella. Ihana lämpö, tunnelman ja tuoksun tuoja!

  4. minkä paksuista vaneria ostitte? näinköhän vaneri käy elämään vai pysyyköhän ovet suorana.. vai onkohan sinulla kokemusta tällaisesta? idea on nimittäin mitä loistavin!

  5. Hienot ovet! Vastaavanlaista projektia aloittamassa juuri itsekin. Minkälaiset saranat hommasitte oviin? Ikean saranat ainakin vaativat pyöreiden aukkojen tekemistä oviin, ja pohdin, mitenköhän siitä suoriutuu kotikonstein?

  6. Hei! Mistä/minkä firman mallistosta keittiön laatat ovat? Meillä on suunnitteilla rintamamiestaloon vaaleanharmaata kaakelia keittiöön, mutta olen löytänyt omaa silmää miellyttävän sävyn Ragnolta vain 10×10 -kokoisena..kuvistasi päätellen tuo harmaan sävy olisi tarpeeksi lämmin ja tarpeeksi vaalea.. 🙂 Nuo ovat kai 15×15?

Leave a Reply