Ne toimivat

Kerroin aiemmin ostaneeni mökille tuoksupelargoneja, ne kun viehättävät ulkonäöllään ja vienolla tuoksullaan. Niiden löytäminen pääkaupunkiseudun puutarhaliikkeistä oli yllättävän vaikeata, ei mitään Plantagen kamaa selvästikään. Maakunnasta löytyi hyvä liike, jossa näitä tuoksuvia oli sen useampaa sorttia – ainakin sitruunan tuoksuisia ja hyönteisiä karkottavia. Ostimme mökin verannalle rivin jälkimmäisiä ja ne tosiaan tehoavat. Silloin tällöin kun muistaa kasvia hipaista ja pölläyttää tuoksun ilmaan, kärpäset pysyvät poissa. Voi kun nämä aarteet vielä onnistuisi talvehdittamaan useamman kesän iloksi.

Tuoksupelargoni // pelargonium radens // Puutarhakeskus Jaakkola

7 thoughts on “Ne toimivat

    1. No kyl tuo auttaa salettiin, kun siin mukana tulleessa lappusessa just luki "moskiitot". Tietty ei kannata tuulettaa verantaa koko ajan, jotta tuoksu säilyy siinä.

Leave a Reply