Tervetullutta vaihtelua

Blogien heavy usereille Marimekon syksyn uutuudet ovat jo tuttuja, mutta nostan vielä kertaalleen nämä Aino-Maija Metsolan Sääpäiväkirja-kuvitukset puheeksi. Graafisten kuvioiden turruttamaan tavaratulvaan maalaukselliset kuviot tuovat tervetullutta vaihtelua. Ja mikä parasta – kauniit akvarellimaiset ja tummat kuvitukset toimivat varsinkin superkätevässä “Ei näy liat keittiöpyyhkeessä”. Teknisesti haasteelliset kuosit on onnistuttu toteuttamaan hienosti painokankaisiin, mutta jopa astioiden pintaan. Good work! Niin ja Marimekolle tulee myös oma aterinsarja. Mari Isopahkalan Konkkaronkka – siinäpä vaihtoehtoa Hackmannille.

Keittiöpyyhe // Kitchen towel // Marimekko (autumn2013)

7 thoughts on “Tervetullutta vaihtelua

    1. Näin on. ja ois ihana kyllä ihan rueta pitämään sääpäiväkirjaakin, jos vaan aikaa liikenisi. Pitäsiköhän ottaa yhden vuoden projektiksi..

  1. Niin totta tuo huomiosi graafiset kuviot versus maalauksellisuus.Pyyhe näyttää hienolta.Konkkaronkasta tulee mieleen Kaj Franckin Scandia aterimet.Varsinkin isojen lusikoiden (ottimet?) pyöreys viehättää.

    1. Juu, alkaa jo kaivata jotain muutakin. No juu, kyllä taitaa vähän ollakin Scandia henkeä, mulle tulikin sellanen nostalgiafiilis niitä katsellessa. Tuostahan se johtui!

Leave a Reply