Vanerisänky

Meidän karkkivärinen ja leikkisä makkari alkaa näyttää ihan aikuisten makuuhuoneelta. Pesänrakennusviettiä tai mitä lie, mutta koko ajan jotain pientä säätöä on jossain kodin nurkassa. Me perheen naiset oltiin viikonloppu mökillä ja mies olikin hoitanut aika yllärin tänä aikana.
Olen manannut ja kironnut kissan kynsiä – vaikka ne karvapallerot ovat kuinka ihania tahansa, kyllä se niiden kalusteiden raapiminen sapettaa. No meillä oli päivittäisenä kohteena runkopatja ja sen superkäteviksi kehumiani runkopatjansuojuksia olisi saanut vaihtaa kuin sukkia. No mutta ähä kutti katti – etpähän terottele enää, kun mies siis teki tuollaisen vanerisen kehikon patjan ympärille. Olin testannut ideaa jo uusimpaan Dekoon, ja yksinkertaisuudessaan ja edullisuudessan oikein käypä sängyn tuunausvinkki. Ja siis idea otettiin ilolla vastaan myös kotipäässä. Well done, kyllä taas kelpaa köllötellä.

Plywood bed // DIY
Grib // flea market find
Bedsheets // Ellos
Up-poster // Fine little day
Etch tea light holder // Gulled + Finnish design shop
Spinning top // Hay
Vitra’s LTR table // Ambiente direct
Flos’s T-tab lamp // Ambiente direct

31 thoughts on “Vanerisänky

  1. Se on nyt vintissä, kun siihen päti sama kuin parjansuojukseen. Tuon kissan kynnet on niin armottomat, ettei viitsi pilata peitettä. Itseasissa nyt se säilyisi kyllä rungoltaan suojassa, mutta ehkä ulkonäöllisesti menee hukkaan tuolla kotelossa…

 1. Huomasin juttusi Dekossa ja nyt kun näin vielä tämän niin tahtoo samanlaisen. Ihan mahtava idea! Pääsisi myös eroon päiväpeitosta, kun ollaan niin laiskoja sitä välillä käyttämään.:) Sitä vaan mietin sirkkelittömänä, että saakohan vaneria esim sieltä Bauhausista valmiiksi leikattuna?

 2. Ihan toteuttamiskelpoinen idea meille kissattomillekin ihmisille. Hyvältä näyttää. Jollain lailla on tuo joustinpatjan olemus vähän närästänyt silmää. Helmalakana, joo, mutta tämä näyttää sopivan minimalistiselta ja harkitulta. Tänks.. 🙂

 3. Minä olen suunnitellut perhepetimme ympärille juuri samanlaista, sivulta hieman korotetuin laidoin tosin. Mies suhtautui suunnitelmaani varsin nihkeästi, mutta ähäskutti, tästäpä hän näkee, että hieno siitä tulee! Kiitos!

  1. Kuules sama kävi mielessä, että oisko tuolla idealla voinut tehdä reunatkin, ettei tuleva vauva sitten kömpsähdä alas. Mutta pohdittuani tajusin, että siitä sängystä on hullun hankala nousta ylös, vähän niinkuin aikuisten "häkkisänky" =) Kun mä ainakin nyt kaikkine kiloineni oon sellanen valas, että mä en varmaan nousisi sieltä ilman nosturia =) Mutta siis säästin vaneria ja meinasin ihan vaan alkuajoiksi laittaa tuohon vauvareunaan patjan ja kehikon väliin korkeamman palan pystyyn. Ja päivisin jemmaan, niin ei pilaa sisustusta 😉

 4. Voe tokkiisa. Tuommosessa omatekosessa laatikossa tuli köllöteltyä vielä pauttiarallaa 4-5 vuotta sitten, kunnes laatikko sai mennä ja sinikeltaisen tavaratalon nitku tuli tilalle. Nyt kehikko jo sahattu palasiks. Hitto 🙂

  1. Ai ai ai, se ei auta nyt kun ajaa sahalle uudelleen, nuo nitkut kun vie hermot =) Tuo ei ääntele, mutta tuore puu tuoksuu ihan kuin nukkuisi puutavarahallissa, heh.

 5. Voi vautsi!! Toi on nyt niin huippu idea, että aivan täytyis toteuttaa. Mua on jo pitkään ärsyttäny meidän sängyn runkopatjat. Rumat. En tykkää myöskään lakanoista jotka peittäisi niitä…non rumia….mutta tässä olisi ideaa! Kiitos <3 Upee makkari ja upeet kuvat!

 6. Moikka! Siulla on ihana koti ja blogi! Innostuin itse tästä vanerikehikosta ja haluaisin tietää kuinka olette kiinnittäneet vanerit toisiinsa? Ihanko pelkästään noilla näkyvillä ruuveilla vai onko sisäpuolella jotain järeämpää? 🙂

 7. Ihan loistava idea! Meinaan myös välillä tulla hulluksi, kun yritän varjella huonekaluja kattien kynsilä. Sulla on kyllä kaunis ja mielenkiintoinen koti.

  1. Moimoi, ei siihen sen enempää ohjeita tarvita, kaksi sängyn pituuden mittaista palaa ja kaksi päätypalaa (jotka 2 x vanerilevyn vahvuuden verran leveämpiä). Puuterällä reiät ja hyvillä ruuvilla yhteen. Ja korkeuden voi ite päättää mielesekseen riippuen patjojen paksuudesta.

Leave a Reply