– Ai missä navassa ne asuu?

Nyt on pesty omatuntoa. En ole aktivistityyppiä, mutta kaikenmoiset vetoomusvideot saavat kyllä tihrustamaan. Meille tuli viikolla postia Coca-Colalta ja WWF:ltä, heillä kun on kamppanja jääkarhujen arktisen kodin suojelemiseksi. Tietenkin tuon videon kyynelsilmin katsottuani (tiedän, tässä herkässä tilassa olen helppo saalis) tein vuosilahjoituksen. Hommaan pääsee pienelläkin mukaan, minimilahjoitus on 6 e/kk tai vuosilahjoitus alkaen 40 e:sta. Ja toki tuolla sivuilla on muitakin auttamistapoja sekä hyödyllistä valistusta ilmastonlämpenemisen ja jäätiköiden sulamisen hidastamiseksi. Nyt jäämme odottamaan postia karvaisilta kummilapsilta ja jatkan kotona selittittämistä: – Ne jääkarhut asuu tuolla pohjoisnavalla jäätiköllä ja se jäätikkö sulaa niin kuin lumi, jos me roskataan ja tuhlataan energiaa näin paljon. – Ai missä navassa ne asuu?
Tuo kuvan Zuny-jääkarhu on muuten veikeä ovistoppari tai kirjatuki, ihan kuis haluu käyttää.

Leave a Reply