RattaatKesäpelit valmistuivat! Saimme sukulaisilta vanhat rattaat sijoitukseen ja lupasin pitää niistä hyvää huolta. Palttiarallaa 30 vuodessa oli rattaat saanut hometahroja ja ruostetta, joten patapata viuhui ja piimä haisi. Eka piimäerä ei tuottanut toivottua tulosta, joten noudatin toisessa erässä 24 tunnin sääntöä. Siinä ajassa piimän bakteerit syövät homeen puts plank. No muutama täppä jäi, mutta niissä ei ainakaan enää home elä. Istuinpahvi oli myös aikamoinen sienirihmasto, joten se lensi mäkeen ja tilalle isi teki taipuisasta vaahtoPVC:stä uuden. Pehmusteeksi ja pepun lämmikkeeksi vaihdettiin retkipatjanpala. Ne täytteet eivät sadetta säikähdä eivätkä homehdu. Muutaman pahimman tahran peitin tummanruskeilla tilkuilla ja loppuviimeeksi kanttasin kankaat uudella tummanruskealla nauhalla. Hienot tuli. Ihan kuin tuo kirahvi.

Old->new. We got this old stroller from our relatives and I promised to take good care of it. In 30 years stroller had grown some mould stains and rust. I cleaned the mould with sour milk (in 24 hours sour milk took most of the mould away). The sitting plate had also gone bad so father Varpunen crafted new one from plastic. Padding was made out of trek mattres. I used brown patches to cover some remaining stains and sew brown ribbon around the edges. Outcome was sweet. And so is the giraffe.

36 thoughts on “Rattaat

  1. Vau, hienot rattaat ja kovan työn teit niiden kanssa. Meillä on samanlaiset (eri kankaalla) mun vanhat säästössä. Pitäisi varmaan nähdä sama urakka niiden kankaiden kanssa. mistä tuommoista vaahtopvc:tä saa?

  2. Avot..nehän on ku uudet! Kyl noilla kimalaisrattailla kelpaa pärtsäillä 😀 ja ps. eihän tipusen kohdalla ole epilystäkään sukupuolesta. Varpu vois opetella näyttämään kieltä 'pojittelijoille' 😀 Ja ne vinkkaamasi foliosipulit-ihan parasta. Testattu tänään!

  3. Voi miten hyvältä ne näyttää kun niissä on uusi kanttaus reunoissa. Se uudistaa todella paljon. Niistä tuli todella makeat, ne kun on niin herkun väriset.

  4. Luin kommentit edellisestä rattaat-postauksesta. Lievästi outoa, että ihmiset puhuvat, että "en kuljettaisi lasta homeisissa kankaissa" ja kehottavat käyttämään melaniinihartsia, pullollisen valkaisuainetta jne. Kemikaalit ne on kivoja ja turvallisia!? (Näkymättömämpiä kuin home tai muut luonnosta ilmaantuvat uhkat…)

  5. Kiitos kaikille kehuista, meistäkin nuo ovat kyllä paljon päheemmät, kuin mitkään muut uutukaiset kaupassa.Pauliina, tuota vaahtoPVC:tä saa varmaankin kuluttaja ihan teollisuusetolasta, meidän isi toi töistä hukkapalan.Pisrapilvisein, lähetän täältä virtuaalienergiaa teille, kun fyysisesti ei pääse antamaan. Myö tytöt ollaan nyt räkätaudissa. Saatiin varmaan pallomerestä.Anonyymi, juu itsekään en pelkää hometahroja läheskään niin paljon kun kaikenmoisia kemikaaleja ja liuttomia. Onhan tuo home itsessään jo pesty pois, sen aijanaan polttamille tahroille kun ei minkään voi. Ne on vaan elottomia plänttejä ja sillä sipilu, josta aasinsilta RuusuLiisalle:: Eikö olekin mahtavia! Niihin jää koukkuun ja pakko aina grillata, vaikka valmistuminen kestää hurjan kauan.

  6. Wau, ne ovat tosi makeet retrorattaat. Kyllä saatte päät kääntymään. Kannatti nähdä vaivaa! Moni olisi varmaan jo luovuttanut ja heittänyt ne pois!Mukavaa vappuviikkoa!

  7. Oletpas saanut touhuta, mutta lopputulos kyllä palkitsee! Mulla taisi olla tuollaiset samanlaiset rattaat 80-luvun alussa. Punaiset 🙂

  8. Voi apua miten hienot!! Meilla on lapsena just samanlaiset, tarkistin viela vanhasta valokuvasta. Oli pakko nayttaa kuva aidilleni, joka oli vahan hammastynyt. No, ne meidan rattaat tosin ovat kadonneet/lahjoitettu jonnekin jo vuosikymmenia sitten.. se ainainen tilanpuute… Hyvia karryttelyja!

Leave a Reply