Sekametelisoppa

Kaaoksen teko jatkuu meillä. Yritän pakkailla tavaroita ja V tyhjentää samalla kaiken mahdollisen. Tein muutaman Parasta ennen -järkkäyksen, jotka unohtuvat yleensä tässä arjessa:

– käy läpi lääkekaappi, kerää vanhentuneet lääkkeet ja kiikuta apteekkiin keräykseen.
– tee sama jääkaappiin
– ja vielä kosmetiikkapurnukoille ja meikkipussille
– käy läpi kirjahylly ja kanna turhat teokset divariin
Ai kun tuli hyvä mieli.
Tein eilen vaikutuksen Vn. Ostin rinkeleitä. Jossain vaiheessa se kuitenkin onnistui lutkuttamaan sellaisen neljäsosa palan suuhunsa. Loppu leikki siihen. Nimim. hysterisoiva äiti. Kertokaa joku, jolla on enemmän näitä, että pureskeleeko se vauva sen vai tukehtuuko vai mitä?
Sitten vielä tähän sekavaan päivitykseen Ikean löytö. Uutuuksissa on mainio musta kierrätysastia, joita voi pinota päällekkäin. Pahville, paperille jne. Vois tulla vaikka meille.
Chaos continues at Varpunen. I try to pack and at the same time V empty everything possible. I made a few “Best before” organizing which usually are forgotten in everyday life:
– check the medicine cabinet, collect outdated medicines and take those to pharmacist.
– do the same for a fridge
– and for the cosmetics and makeups
– check the bookcase and carry unnecessary books to antiquarian.
Makes you feel good!
Yesterday I made an effect to V. I bought bagels. Somehow she got a quarter piece to her mouth. Kääk! Please help me someone who have more of these…will the baby chew it, choke in it or what?
And then this messy update’s last discovery. I found from Ikea a great black recycling container which can be stacked. For cardboard, paper, etc. Could come to our home.

15 thoughts on “Sekametelisoppa

 1. Kyllä se rinkeli on siinä vaiheessa jo niin "muhua", että menee alas. Ja täytyy sitä kurkkua pikkuisen harjoittaakin, että oppii syömään karkeampia ruokia ja muuta. Kyllä se siitä! :)Ihana tää sun blogi, tulee aina NIIN hyvälle mielelle! Tsemppiä muuttopuuhiin.Nimim. 5 tyttösen äiti

 2. Mahtava DJ teillä siellä säätämässä sterkkojen nappuloita! 🙂 Tuo Ikean uutuus muuten on sellainen, jota tähänkin talouteen tarvitaan.

 3. Anna varpun mutustella; onhan siellä niitä hampaita?! Ikenetkin muhjaavat kyllä. Vauvahan kuulemma osaa 'pureskella' vaikkei suussa olis ku yks hammas – ikenillään. Mites ne maissinaksut? Meneekö ne mutustellen alas? Mein neiti säikytti silloin aikoinaan imaisemalla kunnon kurkkupalan suuhun (parin sentin palan) -sen kaivoin ulos ja nykyisellään tytölle maistuu kurkku parhaiten itse haukkaamalla eikä raasteena. Eli rinkeliä, kurkkua, leipäpalaa vaan kouraan 😀

 4. Mä olen jo saanut kerättyä kirjat kassiin odottamaan divariin vientiä, mutten tiedä mihin ne kannattaisi viedä.. Mihin veit omasi? Ja jos jollakulla on hyviä divarisuosituksia Helsingin kantakaupungin alueelta, niin kertokaa.. Luulen,että meidän lähidivarissa ei koskaan käy kukaan asiakas, joten sinne en niitä viitsi raahata :DLaatikko näyttää hyvältä! hmmm..

 5. Mä oon aina ollu melko hysteerinen just tukehtumis vaaran takia. Olenkin antanut kovempaa matskua vasta kun ovat olleet vähän isompia. Toisaalta mun lapset ovat kyllä tiuhtakurkkuja lukuun ottamatta nuorimmaista. Olen siis joutunut muutaman kerran taputtelemaan selkään ja kaivamaan kurkusta tavaraa…ei kiva :/ Toiset taas antavat vaikka mitä ja alas menee. Näin hiljattain kaupassa pienen (n 1,5 veen) joka söi raakaa porkkanaa. Hirvee pala suussa ja mua kyllä pelotti, mutta äiti ei ollut moksiskaan. Mutta täytyy kyllä myöntää et mä oon siihen hysteeriseen suuntaan 😉

 6. Useamman lapsen äitinä tuohon rinkelijuttuun pakko kommentoida=).Aika usein se rinkelimössö takertuu tiukaksi paketiksi kitalakeen ja ainakin itse pelkäisin lapseni tukehtuvan siihen….Mut hyvä antaa harjoitusta,valvottuna tietenkin!Marie-keksit ,vohvelikeksit ja maissinaksut sulavat paremmin suuhun.Lapsissa isoja eroja millä tyylillä syövät….=)=)Et ole hysteerinen!=)Ihana blogi!Seurailen hiljaa mut aktiivisesti.

 7. mä en uskalla antaa tukehtumisen pelossa. Vasta nyt esikoisen (4.v) alan MELKEIN luottaa ettei se tukehdu syödessään:Dt.toinen hysteerinen äiti

 8. Meillä pieni sai ekat hampaansa vasta melko myöhään (9kk ikäisenä), mutta söi zwieback-korppuja yms. kiinteämpää jo puolivuotiaasta alkaen. Noilla pienillä on kuitenkin niin vahva puruote ilman hampaitakin, että pelkillä ikenillä saa jäystettyä kaikenlaista nieleskeltäväksi mössöksi.

 9. Minä kuuluin hysteerinen äiti -sarjaan leivän ja rinkeleiden yms suhteen ja annoin kaiken pieneksi palasteltuna. Muistan että meillä kova juttu sormiruokana olivatkin keitetyt pakastevihannekset, erityisesti herme-maissi-porkkana seos, jollaista noin 5 vuotta sitten oli tarjolla.

 10. Kokeile täysjyvä Cracotte keksejä. Hieman sama koostumus kun maissinaksuissa mut enemmän makua. Saa aika perus kaupoista. Niit mäkin vetelen T. pikku B / karvanoppa

 11. Voi tuota vaihetta kun lapsi tutustuu aivan kaikkeen mihin yltää ja pian keksii että voi kiivetä korkeammalle – jopa keittiön pöydälle seisomaan vain heiluttaakseen kiinnostavaa kattolamppua :D.Ja voi sitä riemua kun kaksoset keksivät tuon kaiken aina yhtä aikaa, eikä molempien perään ehtinyt yhtä aikaa :D. Tulivatpahan sitten taitaviksi ja uhkarohkeiksi kiipeilijöiksi kumpikin ja harrastus on säilynyt siitä asti kun sen ensi kertaa keksivät :D. Meillä siis tyhjenee yli kolmevuotiailta edelleen kaikki kaapit ja laatikot ja vähän korkeammaltakin lähtee kaikki alas… Meillä lapsille on tarjottu jo varhain ennen hampaiden puhkeamista niitä maissinaksuja ja kaikkea mitä vaan ikinä ollaan keksitty antaa järsittäväksi. Kyllä ne sinne suuhun sulaa :),eikä ainakaan meillä ole kukaan kolmesta koskaan meinannut ruokaan tukehtua, ei edes ilman hampaita.

 12. Hysteerikko täälläkin ;)meillä samanikäinen rakastaa sormiruokia. Annan kaikkea ihan pieninä paloina. Pöydältä saa itse nyppiä. herkkua ovat mm. viinirypäleet (nekin siis laitettu paloiksi), päärynä, keitetty porkkana, täysjyvämakaroni…isompaa en uskalla ollenkaan antaa käsiin(maissinaksuja toki).

 13. Täällä myös yksi hysteerikko hyvää iltaa. Meillä hoetaan koko ajan että "pieniä paloja, ei isoja paloja".(pienimmälle siis 1v4kk) On niin monta inhottavaa tilannetta ollut niitten isojen palojen kaa :/ Isommat saavat syödä jo kaikkea 🙂 (4v ja 6v)

Leave a Reply