Sukin design week, I


Tässä lähipäivinä paljastelen viime aikaisia designlöytöjäni. Äitiysloman etuisuuksina on aika paneutua vintage-liikkeiden ja kirppisten tarjontaan ja vertailla niitä uustuotantohintoihin. Varsinkin Huuto.netin säännöllinen seuraaminen ei sovi työnteon kanssa yksiin, joten nyt olen ottanut kaiken irti tästä designmetsästyksestä. Hiljaa hyvää tulee ja vihdoin etsintä on alkanut tuottaa tulosta. Harmi vaan kun rahat loppuu.

Design week löytö I: Bertoian timanttituoli, 300 e. Kunto ookoo, mutta pedanttina myös hiekkapuhallus + jauhemaalaus varattu maaliskuun alkuun. Ne hoituvat tuolin päälle kakkukorvauksella.
Uustuotantohinta palttiarallaa 1 302 e, Vepsäläinen. Se on kromattu ja istuintyynyllä.

The next few days I will expose some of my recent design founds. On a maternity leave I have time to check vintage stores and flea markets and compare prices to new ones. Especially the Huuto.net take too much time, so you just can’t do it when you are on work. So now I have take time to this design hunt. Finally I have found something! Unluckily I run out of money, heh…


Design Week found I: Bertoia diamond chair, 300 e. Condition ok, but as a pedant person, I have reserved sandblasting + powder coating in the beginning of March. Those costs one cake to the workshop.
New one about 1 302 e, Vepsäläinen. It is chrome plated and with a seat cushion.

16 thoughts on “Sukin design week, I

  1. Oooiiihh, ihanaa! Tulevia postauksia odotellessa! Nimim toinen äippälomalla huuto.netin ja kirppikset löytänyt = )

  2. Marko, kyllä on 50-lukulainen eli eikös silloin niitä juuri lisenssillä Billnäs tehnyt?14a4:n Hanna, sama vika täällä. Mä rakastan jykeviä rautapattereita, syviä ikkunapenkkejä ja lautalattioita, joten sen uuden kodin etsiminen on vielä hitusen hankalampaa.Ja en tietenkään paljasta vielä ostopaikkaani, koska metsästysviettini on nyt kovimmillaan ja saatan vaania sieltä vielä uusia löytöjä ennen muita. 😉

  3. Hiekkapuhallus sekä uudelleen maalauttaminen kiinnostaisivat mahdollisia omia hankintoja ajatellen, onko kallista puuhaa ja löytyykö tekijöitä helposti?Anne

  4. Upea löytö Suki! Sopii tajarin hyvin asuntoonne, diamond = salmiakkikuvio = Suki! Meitsin tuolikin on saapunut mut odottaa vielä hakua…Sormia syyhyttää…Kettu

  5. Ai hitto, hyvä löytö tuo Bertolan tuoli! Itse etsiskelen juuri työtuolia ja olen miettinyt myös tätä. Vepsäläisen hinta sai minutkin vielä siirtämään ja "pohtimaan" hankintaani.

  6. Erittäin hieno löytö, mutta jättäkää nyt hyvät ihmiset nämä vintage design-huonekalut rauhaan! Jos kunto on ok, niin pieni patina vaan lisää luonnetta. Ja jos arvosta puhutaan, niin kaikenlainen 'ehosteluhan' vain laskee sitä. Pitäkää vastedes tällaiset hankinnat alkuperäiskunnossa jolleivät nyt alle hajoa – pliis.

  7. Hieno löytö ja design hunting on varsin antoisaa joskin itse olen miespuoleinen ja puuhannut tätä jo vuosikymmenet vaikka nuori olenkin, joten olen puolueellinen selkeästi. :)Kuitenkin viljamin kanssa samaa mieltä, että jos ei aivan pakko ole saada "uutta" niin suosittelen unohtamaan turhat "korjailut" vaan antaa patinan näkyä ja sen osoituksen, että kyseessä tosiaankin on se 50luvun tuoli eikä vepsäläisen uustuotanto.Tosin kyllä uusdesign on joskus myös mukavaa.. Vyötä vähän tiukemmalle niin välillä voi hankkia jotain uuttakin. Itse kärvistelin puolisen vuotta ja hankin parit K-tuolit. Kyllä kannatti.

Leave a Reply