Siivouspäivä

Nainen siivoaa elämänsä järjestykseen sopii minuun täydellisesti. Sotkuinen ja repsahtanut koti saa minut ärtyisäksi ja kireyttä jatkuu kotona, kunnes saan rauhassa siivota muutaman tunnin. Töissä olessa perjantait olivat pahimpia. Koko viikon väsymys ja pikkuhiljaa kasautunut sotku nostivat v-tuksen käsittämättömiin mittasuhteisiin. Yleensä perjantaisin klo. 16:30 meillä huuti ja hillui äiti, joka rauhottui vain, kun talo tyhjeni ja hän sai oman siivoushetkensä. Mies oppi tähän pikku hiljaa ja toisinaan jopa siivottiin mykkäkoulussa yhdessä. Ja kaikkeen tähän vain syynä epäjärjestysahdistus.
Tänään meillä oli Koti järjestykseen -päivä. Siivosimme loput joulukoristeet pois ja järjestelimme paikkoja uusille leluille ja vaatteiile. Joulusiivouksessa hinkuttamatta jäänyt ruokailuryhmä sai Taikasientä ja dvd:t pääsivät värijärjestykseen. Ja kuinka monta kosteuspyyhepakettia vauvaperhe tarvitsee? Meille on niitä jostain syystä kertynyt ihan liikaa. Ne on nyt käytettävä pois. Tämä on sama, kun ei saa olla niitä jämäpulloja kylppärissä. Noita kun ei pysty edes yhdistämään. Argh.
Vielä ilmoitusluontoista asiaa. Sisämunajahti jatkuu. Jos sinulta liikenee yllätysmunien sisämunia sekä vastaavia tai vanhoja helistimiä, laita meiliä. Korvaus vaivasta tietenkin tulee!
Toinen ilmoitus. Tuo Electroluxin rikkaimuri on kaunis, mutta susi. Älkää ostako ainakaan kissanhiekkatarkoituksiin.

12 thoughts on “Siivouspäivä

 1. Kävisivätkö korvakorurasiat? Ovatko liian isoja? Nehän ovat kovaa muovia ja helisevät varmasti iloisesti! Entäpä jos teippaisi kaksi muovipullon korkkia yhteen?ps. olen täysin hurahtanut noihin Methodin pesuaineisiin.

 2. Olen välillä miettinyt, ovatko nykyiset tapani ja oma siisteyteni tulosta vain kasvatuksesta vai onko omalla luonteellani siihen enempää merkitystä. Meiltä kotoa ei sotkua löytynyt. Nykyään jatkan suhteellisen samaa meininkiä omassa kodissani ja nautin siististä huushollista. Varsinkin jos on enemmän kiireitä ja stressiä niin epäjärjestyksessä ja sotkussa oleva koti vetää minut yleensä ihan raivon partaalle. Eihän siellä pysty edes ajattelemaan!

 3. Ymmärrän Sinua täysin. On yksi parhaimmista tunteista kun perjantai-iltana paikat kiiltävät ja siivousaineet tuoksuvat. Voin sanoa olevani siivoushullu. Olen iloinen kun löysin taannoin ystävän, jolla on samat intressit. Voimme keskustella siivousaineista hyvinkin pitkään. Minä olen Maison Belle-siivousaineiden ystävä. Tällä hetkellä kotimme tuoksuu joulu-yleispuhdistusaineelta.

 4. Voi Tipunen kasvaa ja kehittyy silmissä ;)ja voi kattiparkoja..heh..meidän koirallakin pysyy kintut vetreinä kun loikkii T:ä karkuun. Tosin joskus sitä toivoo ettei tuo liikkeellelähtö olis ihan vielä tapahtunut. Vauvaperhe tarttee muuten monta kosteuspyyhepakettia 😀 yksi hoitopöydälle, yksi keittiöön, yksi laukkuun, yksi olohuoneeseen…laiskuuttaan kun ei jaksa aina hakea pakettia hoitopöydältä jne. Suloisia lahjoja Tipunen sai pukilta, samoin se sinun valosysteemi aivan mahtava!

 5. Toi on niin tuttu tunne! Jos jotain ajatustyötä pitää tehdä, koti on eka siivottava. Jotenkin tää ei meillä ihan uppoa muihin. Siis miksi pitäisi tiskata paistinpannu heti, jos sen voi tehdä sitten kun sitä seuraavaksi tarvitaan? No siksi, että voi nauttia sen väliajan siitä että rasvat ei tuijota takaisin! AARGH! Tässäki on tietenkin kahta seurakuntaa. Mua ei niin ne piilossa pysyvät pölyt ei haittaa, mutta levällään olevat tavarat. Varsinkin jos ne on jonkun muun…;)

 6. Sama juttu täälläkin. Siivous on ihanaa! Mun pitäisi vaan ottaa tuo tehokas ystävä Karmiini meille hävittämään ylimääräistä sälää – se jos mikä riepoo mieltä. Mukavaahan sen on imuroida ja puunata, vaan mitä tehdä ylimääräiselle roinalle… Taikasieni on h u i p p u ! Samoin Universal Stone -puhdistuskivi, joka on vieläpä myrkytön. Minulla on myös Maison Bellen ihanaa joulupesuainetta, mutta tänä jouluna halusin enemmän tuoksutella mäntysuopaa. Ihanaa sekin!

 7. Ihania sielunsiskoja olette!Aat, ne korurasiat ovat liian kulmikkaita – pelkään teräviä kulmia ja että puhkoo kankaan..Teippeihinkään en oikein luota, kun pitäisi kestää ihan konepesua. Saattaa liimat liueta ja sitten ollaan lirissä =)S – minä uskon, että osa on geeniperintöä. Olen asunut aina äidin kanssa ja koti oli perussiisti, mutta järkkäilyn siellä aloitin vasta minä =). Isä kuulemma oli taasen himosiivoaja ja näitä ominaispiirteitä löytyy isän molemmilta tyttäriltä. Todella pätevää perintötekijöiden tutkimustyötä sanoisin.Karmiini, juu on loistavaa, kun on toinekin siivoushullu. Meillä on Ketun kanssa sellainen sopimus, että hän opettaa putsauksen viimeisimmät salat, minä taasen järkkäilyn. Ihanaa tiedon vaihtoa.RuusuLiisa, juu kissat ovat saaneet jo tuta. Karvatuppoja on syöty nyt jo jonkin aikaa ja tuon konttaamisen suurin liikkeelle paneva voima olikin tuo meidän pitkäkarvainen kissa. Voi reppanat tosiaan =)Neliö, ei todellakaan seisoteta likaisia pannuja! Nehän vaivaa niin, etti unikaan tule. Ja todellakin toisen tavarat ovat paljon ärsyttävämpiä. Meillä on juuri keskusteltu tästä, kun miehen kaikki tavarat laitetaan piiloon ja ne ovat aina tiellä, mutta minä saan viritellä posliinipelikaani+kukka-asetelmiani kodin joka nurkkaan. Naisen oikeus minun mielestä.Hr, Universal Stone -puhdistuskivi?!? Mikä se on, kuulostaa lupaavalta! Haluan testata.

 8. Suki: Totta turiset! Pistetäänpäs kaikki pääsiäismunatalkoot pystyyn, että saadaan helistimiä! Siivouskeskusteluun vielä: voin allekirjoittaa kaikki elläolevat asiat. Mieheni olen yleensä saanut houkuteltua mukaan siivoukseen palkkapizzan ja projektikaljan avulla. Kiristys ei toimi niinkään kuin lahjonta 😉

 9. Universal on ihan ykkönen! Täällä maalla kun ei Methodia saa niin turvaan ja vannon Universalin nimeen! Myös myrkytön jne. Ja skeida irtoaa helposti. Suosittelen myös 🙂

 10. Heippa,ihanan blogisi tuoreena lukijan ilmoittaudun ihailijaksi! Minulla löytyy joitakin pääsiäismunan tyhjiä sisäkuoria, tarkistan määrän ja laadun ja palaan pian asiaan!Anna

 11. Tuttu tunne! Jos asiat on ympäristössä levällään ja epäjärjestyksessä, tahtoo tuo hajaannus siirtyä mieleenkin, ja aiheuttaa epämääräistä ahdistusta. Mutta kun tavarat on paikoillaan, ja koti puhdas, ah, voi itsekin asettua aloilleen ja nautiskella olostaan ja elostaan 🙂

Leave a Reply