Tohinat.Voi nyt on paljon jaettavaa! Meillä on ollut puuhakkaat päivät ja äsken nukuttiin (jopa äiti) Vn kanssa harvinaiset päikkärit. Meidän eläin- ja sienitehdas sai valmiiksi myös sienihelistimen, joka on kyllä söötti! Tavallinen kulkunen ei kylläkään sisällä toimi vaan nyt täytyy pohtia millaisen helistimen sinne rakentaisi. Jostain jos saisi tosi pieniä yllätysmunan sisämunia, niin laittaisi riisiä sisään ja sellaisen sieneen. Vai keksisittekö mikä muu soisi tuollaisen tiukkaan vanutetun sienen sisällä?

Toinen päivän kohokohta oli pistäytyä töissä tervehtimässä ahkeria työmyyriä. Pöydälle oli ilmestynyt ihania joululahjoja ja mahtava saalis kierrätettäviä vaatteita Vlle. Minulla on kyllä niin ihanat työkaverit! Kiitos teille.

Ilo jatkui kun kotiuduimme ja posteljooni oli jakanut kolme pakettikorttia luukusta. Suuntasimme vielä postiin ja kappas mitä sieltä tulla tupsahti. Tilaamani Maatila-juliste tuli jo, joten kehysreissu Ikeaan olisi tässä vielä tulossa. Toinen ihanuus oli Lounatuulian Pauliinalta tilaamani lumihiutaletyyny. Se sopii täydellisesti lepakkotuoliimme. Voi mahtavuus ja kiitos kaunis. Kolmas paketti olikin täysi yllätys ja erittäin mieleinen sellainen. Maitoaivo (A:lta opittu osuva nimi tämän hetkiseen olotilaan) äiti oli tässä joulutarratohinoissa tehnyt muutaman mokan ja sitä oikoessa lähentyi välit tuonne Jyväskylän suuntaan. No sieltä tuli yllätyksenä niin ihana oksa ja lintunen, että ihan kääk! Tuhannen tuhannet suuret kiitokset sinne, isi pääse kattoruuvihommiin lomalla.

7 thoughts on “Tohinat.

  1. Hmm, ongelmanratkaisurullat alkoi raksuttaa täällä. Yksi kävi mielessä: helisiskö jos teippais kahden pilttipurkin kannen väliin jotain ryynejä? Siitä tulisi semmoinen laaja littana.

  2. Kiitos Suki itsellesi. Kiva, kun pidit tyynystä :)Minäkin olen miettinyt tuota helistimen sisällysjuttua. Olen tehnyt joskus esikoiselle helistimen ja muistaakseni laitoin sisään pari kulkusta, mikä toimii vähän paremmin kuin vain yksi. Olen yrittänyt etsiä kirpparilta huonokuntoista kangashelistintä, jonka voisi purkaa ja selvittää mitä siellä sisällä oikein on. Kaupan kangashelistimet kilisevät niin hyvin. Löysin viimeksi kirpparilta Brion amppari-helistimen, mutta sitä en kyllä raaski purkaa 🙂 Iloista joulua!

  3. Minkä kokoinen sienihelistin on? Jos tarpeeksi suuri, niin laita sisälle sellainen muovinen kova kissanpallo, joka helisee ja kolisee. Tuli vain näin kissanomistajana. Ihanaa, rentouttavaa joulua sinulle ja perheellesi! 🙂

  4. Ompelin tässä taannoin rouhean pehmopöllön, jonka sisään laitoin ainakin viisi "normaalikokoista" kulkusta, kilisee nyt jotenkuten. Yhdellä kahdella ei vielä kuulunut mitään. Niitähän myydään isojakin, jos laittaisi useamman ison. Joulualesta varmaan löytyy..

Leave a Reply