Tylsän näköistä tärkeää asiaa
Joulupukki voisi tuoda Vlle niinkin tylsän, mutta tärkeän paketin kuin turvaistuimen. Tänään kävin noitumassa siellä Vaunuaitassa ja samalla vilkaisin niiden valikoiman (jotenkin tuntuu, että hankin sen todellakin jostain muualta).

Auttakaa kohtalotoverit ja ennen kaikkea sinä blogissani vieraillut, joka olit joskus ollut myymässä vaunuja ja toivottavasti myös turvaistuimia.
Olen selannut nyt läpi Autoliiton testitulokset ja selkeät voittajat siellä olivat Britax/Römer Safefix plus ja Britax/Römer King Plus. Mutta voi blaah, kun nuo näyttävät yksinkertaisimmillakin kankailla Maskun säädeltäviltä teeveetuoleilta. Tietty jos tykkää…
Briolla on näistäkin istuimista tyylikkäin ulkonäkö, mutta tosi kehno testitulos, joten ei taida uskaltaa mennä ulkonäkö edellä.
Onko kellään vinkkiä nyt erittäin hyvästä ja turvallisesta istuimesta, jotka vielä näyttäisi fiksulta eli mielellään koko mustalta? Ja ei oo autossa Isofixejä, joten niitä malleja ei kannata vinkata. Ja kyseessä siis ensimmäinen istuin heti turvakaukalon jälkeen. Kiitos kiltit pukin pikkuapurit.

13 thoughts on “Tylsän näköistä tärkeää asiaa

  1. heh, näkisitpä meidän punaharmaan "komeuden". siena sai römerinsä viime vuonna joulupukilta. vaikka ulkonäkö on jotakin muuta kuin silmää hellivä, suosittelen römeriä. siinähän se lapsi töröttää kouluikään saakka. 🙂 no mutta, tuoli on tukeva, sitä saa säädettyä puolimakaavaan asentoon, sieltä näkee ulos jne. ja on se helppo kiinnittääkin. meilläkään ei ole isofixiä. eipä oo tosin enää autoakaan.

  2. Meidän mustaharmaa römer on kyl ollu hintansa väärti. Tosin Tyllerö alkaa olemaan sen verran pitkä, että vauvakaukalo jäämässä pieneksi. isofixiä ei ole. eikä tule. yhtä helppoa se kiinnitys vöihin on muutenkin. Myyjä vinkkas vain silloin ettei esim.kaikissa volvoissa ole riittävän pitkät vyöt römerin istuimille. No ei ole volvoa, mutta chryslerissä riittää ainakin vyöt. Römeriin taidetaan päätyä uudestaan.

  3. Minä olen turvaistuimissa luottanut Britax- Römeriin. Kun ensimmäistä valitsin, tutustun amerikkailaisiin, lähinnä recall tietoihin (siis onko joku malli kutsuttu jonkun ongelman vuoksi korjattavaksi) sekä Autoliiton ja Kuluttaja-lehden julkaisemiin vertailuihin. Paljon käytin myös energiaa pohdintaan, selkä- ja kasvot menosuuntaan istuin vs. Isofix – vai turvavyökiinnitys. Hakemani tiedon perusteella minulle syntyi kuva, että Britax-Römer tuotteissa ei ole koskaan ollut totaalista floppia ja yleensä aina ovat sekä turvallisuudessa että käytettävyydessä menestyneet hyvin. Tällä hetkellä meillä on käytössä 8- ja 5- vuotialla pojilla Britaxin Kidfix turvavyöistuimet. Koskaan ei ole tullut lapsilta valitusta, että Britaxin istuimissa olisi huono istua.Turvallisuustietojen lisäksi kannattaa perehtyä myös käytettävyyteen, miten hyvin istuin sopii omaan autoon, miten helppo / vaikea vyöt on avata, eihän omatoiminen 2-vuotias saa auki vyökiinnitystä ja toisaalta, onhan 4-5 vuotiaan edes mahdollista oppia avaamaan / sulkemaan turvavyö. Itse en luottanut niihin istuinmalleihin, jotka muka olisivat sopineet 4 kk – 12 ikävuoteen, mutta tilanne on toki voinut muuttua. Minusta Britax-Römerin nykymalliston ulkonäkö on ihan siedettävä, väriyhdistelmissä on vaihtoehtoja. Kangas on arjessa toimivaa, vaikka istuimeen istuisi kurainen taapero, saa kankaan kostealla pyyhkimällä siistittya. Ostopaikkavinkiksi ehdotan Stockmannia, varsinkin jos tänäkin vuonna ennen joulua tulee kanta-asiakasviikonloppu, jolloin kaikesta saa 20% alen. Itse ostin kuopuksen Kidfix-istuimen vuosi sitten tuona ale-viikonloppuna. Kävin vielä varaamassa istuimen jo alea edeltävänä päivänä, muutkin olivat hoksanneet käyttää tilaisuutta hyväksi ja kalliimpien, harvoin alessa olevien lastentarvikkeiden valikoimat hupenivat vikkelään.

  4. Heippahei, Kyllä möin myöskin turvaistuimia ja ehdottomasti samalla linjalla mennään kuin nämä edellisetkin kommentoijat. Suosittelen lämpimästi Britaxia! Ja mikä tahansa malli niin kauan kuin sen saa ensin selkä menosuuntaan asennettua. En kertakaikkiaan ymmärrä markkinoilla olevia malleja, jotka on tarkoitettu kauakalon jälkeiseen käyttöön joita ei ole mahdollisuus asentaa selkä menosuuntaan. Ja ulkonäköä ei kyllä kannata tuossa asiassa miettiä pätkääkään. Turvaistuimet eivät tosiaankaan ole mitään huippudesignia, mutta turvallisuuden tulee tässä asiassa ratkaista! Olen kuullut asiakkailta niitäkin kommentteja, että: "Voi, eikö teillä olisi mitään kivemman näköisiä istuimia, kun nämä eivät sovi meidän auton nahkaverhoiluun?" Niin…no jos tyyli tulee ennen lapsen turvallisuutta…

  5. Moi!Itselläni ei ole lapsia, mutta kävin juuri ystäväni kanssa ostamassa hänen lapsilleen turvaistuimet. Merkki oli Cybex. Kuulema hyvin menestyneitä turvallisuustesteissä ja noita oli erivärisiä. Käyhän tutustumassa!T.Sonja

  6. Meillä on HTS Besafe Izi Comfort isofix-jalustalla. Hyväksi havaittu ja autoliiton turvatesteissä pärjännyt muistaakseni oikein hyvin. Kiinnittyy todella tukevasti. Ja päällisen vaihtamista tai ompelemista muusta kankaasta ei muuten suositella tai kankaan tulee olla palosuojattua (joskus itsekin tutkailin sitä vaihtoehtoa ankeisiin ulkonäköihin kyllästyneenä..)

  7. Tuo selkä- vai kasvot menosuuntaan dilemma kummaksutti minua kovasti. Suomessa (ja ilmeisesti myös Ruotsissa) on suositus, että alle 3 v matkustavat aina selkä menosuuntaan. Sitten taas esimerkiksi Saksassa ja USAssa ei edes myydä selkämenosuuntaan asennettavia istuimia tuon ikäiselle. Itse ihmettelin suuresti, miten ollaan niin eri linjoilla turvallisuudessa, kun uskon että Suomen ulkopuolellakin vanhemmat turvallisuusasioissa tahtovat lastensa parasta. Jostain sitten löysin selityksen, että suositus perustuu todennäköisyyksiin. Vakavista suuren nopeuden kolareista Suomessa yleisimpiä ovat kahdesta eri suunnasta toisiaan lähestyvien törmäykset, meillä kun on paljon maantieajoa verrattuna moottoriteihin. Tälläisessa kolarissa pienen lapsen niskaan kohdistuvien voimien minimoisiksi olisi turvallisinta istua selkä menosuuntaan. Mutta esim. Saksassa ja USassa taas todennäköisin vakava kolari on moottoritien suurinopeuksinen peräänajo, jolloin taas pienelle lapselle turvallisinta olisi istua kasvot menosuuntaan.

  8. Meille ostettiin Britaxin Multitech ihan vain siitä syystä että se on noissa testeissä pärjännyt parhaiten. Eikä tuo musta(harmaa) Benno nyt hirveästi ärsytä muutenkin mustalla autonpenkillä.Ja juuri huomasin että tuolla liikkeessä josta me istuin ostettin on nyt tarjous, jossa saa kaupan päälle Britaxin matkarattaat…http://citybaby.fi/kauppa/index.php?action=showProductDetail&tuoteId=637Hieman olen miettinyt sitä että tuon istuimen mainostetaan kestävän kouluikäiselle asti ja noissa lapuissa lukee että selkä menosuuntaan max. 25kg ja kasvot menosuuntaan max. 18kg. Mutta voi olla että nuo painot koskevat istuimen omia valjaita. Ja että isommat lapset sitten pitää kytkeä turvavyöhön.

  9. Juu noi testit on kinkkisiä, kun mikään turvaistuin, joka olisi heti turvakaukalon jälkeen (9 kg) ja turvavöillä kiinnitettävä, ei saa parempaa tulosta. Se on sitten ostettava vaan niistä välttävistä oman mielen mukaan. Itse luotan tuohon Römer/Britax merkkiin. Jotkut jotka on niisstä Autoliiton testeissä pärjännnyt paremmin, on aiempien vuosien malleja eikä niitä saa enää ostettua mistään uutena. nimimerkki. noin 15 puhelua liikkeisiin joulun alla =)

Leave a Reply