Laululoora
Muistatteko 80-luvulta Laululoora-ohjelman? Siinä Sinikka Sokka istui söötissä ruokakomerossa, joka oli täynnä ihania hillopurkkeja ja herkkuja. Siellä se maisteli niistä ja lauleskeli lauluja. Tämä komero oli minusta pienenä aivan ihana. Toivoin meille kotiin samanlaista hillokellarikoppia, jossa voisi lymytä ja maistella herkkuja.

Laululoorassa Sinikka pakeni lapsikatrastaan komeron rauhaan ja kirjoitteli siellä lastenlauluja. Tänään hoksasin, että minulla on oma Laululoora! Jaksan loputtomasti touhuta keittiön komerolla, järkkäillä tavaroita ees taas, käyttää jokaisen leveys- ja syvyyssentin hyödyksi, ihan vain puuhastella olemattomia kaapin rauhassa. Minun ikioma Laululoora.
Tänään sain viikattua kaikki kankaat ja järkättyä Karnevaali-tavarat vanhaan leipälaatikkoon. Harmi, kun komeroon ei mahdu istumaan vaikka kuinka järkkäis.

10 thoughts on “Laululoora

  1. Laululoora!! Olen kaikki nämä vuodet yrittänyt kavereilta kysellä, jos joku muistaisi tuota ohjelmaa ja sen nimeä, mutta melkein jo luulin keksineeni koko jutun, kun kellään ei ole ollut hajuakaan asiasta. Mahtavaa, kiitos! Muistan aina kun Sinikka söi isosta kulhosta kakkutaikinaa. Ja kaikki ne jännittävät purkit ja putelit–

  2. En ois ikinä muistanut sen ohjelman nimeä 😀 Muistan kuinka se istui niillä keittiörapuilla, ja maisteli taikinaa isosta kulhosta, ja nuoleskeli sormiaan. Nykyään ei kait sais näyttääkkään semmotteita lastenohjelmia… Tosin en kyllä muista niitä lauluja, mikä on sinänsä hassua, koska nimestä päätellen ne oli aikasta isossa roolissa ohjelmassa 🙂

  3. Muistan, muistan! En tosin muistanut nimeä tai juontajaa. Muistan, kuinka se ihana nainen haukkasi sitruunaa ja sanoi hymyillen, että olipas hyvää. Haukkasin itse monta kertaa sitruunaa ja ihmettelin, miksi se minusta oli aina vaan niin hapanta. 🙂

  4. Niin ihana kaappi! Laululoora, täydellistä 🙂 Edelleen suuri järkkäilyprojekti käynnissä (aiheuttaa jo stressiäkin), askartelukaappi odottaa vuoroaan, tsiisös siinä tulee menee aikaa…Tuu järkkäämään se!Kettu

  5. Ihanaa nähdä Kettua, luulin jo että olet joutunut ansarautoihin. Joo, voin tulla! Omat komerot alkaa olla jo niin koluttu, että voisin pikku hiljaa laajentaa tätä palvelua.

  6. Kiitos sinulle tuon lastenohjelman nimestä!! Taikinan maun saattoi maistaa suussaan ohjelmaa katsellessa! Kaikki vuodet Sinikka Sokka on kulkenut puheissani "Herkuttelija tätinä", mutta ohjelman nimeä en ole muistanut. Googlettamalla löysin vastauksen blogistasi.

  7. Meidän äiti ruokakaappiin sulkeutui ja nautinnolle antautui. Voi voi kuka sen nyt pelastaa, se ei ulos tule ollenkaan. Se heitti roskikseen dieetin ja vaa´an polkaisi nuuskaksi. Se varmaan täysin sekosi, kun kalorinsa unohti. Se painaa vain sata kiloa, mutta naama on pelkkää iloa 😀 Olin laulamassa kyseisessä ohjelmassa, osan kappaleista osaan vieläkin ulkoa :Dlp- levy ei ole tehty ohjelmasta, vaan siinä laulaa joku muu lapsikuoro, mutta kappaleet on melkein samat.mk

Leave a Reply