AstiahamsteriOlen silloin tällöin luetellut asioita, joita minun mielestä ei ole kotona koskaan liikaa. Yksi on villasukat, toinen sokerikot ja mausteikot ja kolmas heikkouteni on vanhat käyttöastiat. Mieluiten 1950 ja 1960 -luvuilta, koska niiden graafinen kuviomaailma on vaan niin tyylikästä. Usein parhaat ovat pohjoismaalaisista keramiikkatehtaista: Arabia, Rörstrand, Gustavsberg jne.
Tänään vaunulenkillä piipahdimme Emmauksessa ja mukaan tarttui kaksi sööttiä leipälautasta. Pohjaleima viittasi Ruotsiin ja hinta sopiva 0,80 e/kpl, joten matkaan lähti. Kaivelin äsken tietoa ja kyseessä on ruotsalaisen Uppsala Ekebyn Cleo-sarjaa. Onko kenelläkään enempää tietoa tästä Uppsala Ekebystä? Tai sattuuko lojumaan kyseisiä lautasia toista kahta kappaletta joutavana? Neljähän niitä olisi kiva olla.
Haaveilen, että joskus meillä on tilaa sen verran, että saan kerättyä käyttöastioiksi kaikkia ihania vanhoja kuppeja ja kulhoja. Tällä hetkellä meillä on tuollainen oviaukko muutettu astiahyllyiksi, mutta siihen ei nyt yksinkertaisesti mahdu enempää keräämään. Paitsi ehkä juuri pari lautasta silloin tällöin.

10 thoughts on “Astiahamsteri

  1. Ihanan näköisiä astiakokoelmia sinulla ja kivasti olet laittanut ne esille ja tuo pikkulokerikko on tosi herkullinen, mitä kaikkea säilytät siinä? Minulla myös heikkous vanhoihin astioihin, itse asiassa tämä heikkous on tullut vasta viimeisen vuoden aikana, lähinnä olen ostellut englantilaisia astioita, koska tykkään brittityylistä mutta myös pohjoismaalaisista pidän. Arabiat yleensä on vain liian kalliita, tykkään ostaa niitä, joita saa pikkurahalla. Minäkin löysin viikonloppuna kirpparilta Uppsala-Ekebyn "Tuuli"-tarjoiluvadin, maksoi 3 euroa, mutta oli aika hieno. Yritin kanssa metsästää tietoa/kuvia Uppsala-Ekebystä ja heidän astioistaan, mutta aika vähän löytyi.Ja noita Ikean purkkeja meillä on kanssa. Blogiasi on kiva lukea, koska siitä saa ideoita organisointiin.

  2. Minäkään en voi vastustaa vanhoja astioita ja niitä ostelen joskus melko kalliillakin. Mutta eikö muita huoleta nämä vanhojen astioiden lyijypitoisuudet? Minä en uskalla arkiastioina pitää.. -Tiina

  3. Tuttu tunne tuo astiahamsterina olo 😀 tai elo.. Onneksi anoppi valmis luopumaan vanhoista arabialaisistaan. Mutsini ei. Nyt alkaa tila loppumaan – joulupukki voisi tuoda uuden vitriinikaapin ruokailuhuoneeseen 🙂 Pikkulokerikko kiinnitti minunkin huomioni. Mitä kaikkia ihanuuksia ja aarteita siinä on? Josko isompaa kuvaa? *pyytää hän*

  4. Tiina, hyvä huomio. Mä olen unohtanut koko jutun (tai halunnut unohtaa=)) Nyt tietty Varpun takia luin taasen aiheesta ja täytyy koittaa löytää vain lasitteen ja väritysten osalta priimaa tavaraa. Ja ehkä jopa vain keräillä ja käyttää erittäin harvoin."Arkikäytöstä kannattaa poistaa kokonaan astiat, jotka eivät kestä konepesua, joiden lasite tai värit ovat kuluneet ja etenkin ne astiat, jotka on alun perin saatettu valmistaa koriste-esineiksi." Lisätietoa: http://kuningaskuluttaja.yle.fi/node/2132

  5. Oi oi oi, noin monta ihanaa pehtoori-pannua; olen täysin myyty. Sellaisen kun saisi keltaisena, niin en lakkaisi hymyilemästä moneen viikkoon :)Kyllä teillä on kaikkea aivan ihanaa!!

  6. Haltiakummi, ja kun vielä tietäisit miten halvalla olen ne kaikki aikanani ostanut, heh. Olen hankkinut nuo kaikki jo joskus 90-luvun alkupuolella, heti kun designoppikirjani sanoi, että nuo kannattaa ostaa jemmaa. Muistan yhdenkin noista puhuneeni 5 markalla Kuopion torilta. Niin ja keltaista kaivattaisiin täälläkin, samoin valkoinen sopisi tuohon liedelle ihan jokapäiväkäyttöön!

  7. Se on kumma tuo keräilygeeni. Mitenhän siitä pääsisi eroon. Varsinkin 60-luvun astiat ja tietenkin pehtooripannut. Onneksi pannukokoelmasta puuttuu ehkä enää 1 väri, violetti. Sulla on ihanasti astiat esillä.t.Ulla

  8. Heippa! Onneksi erehdyin eksymään blogiisi. Tosi ihanaa kuvamateriaalia täällä. Paljoa en ole vielä ehtinyt lukemaan, mutta palaan paremmalla ajalla.Jollakin muullakin on näköjään (järkyttävän) kiva määrä astioita 🙂 – eikä lisää malttaisi olla ostamatta… Etenkin mukit ja vanhat kahvikupit on vastustamattomia! Mitä merkkiä on nuo kaksi pientä kahvikuppia, jossa on lilaa (?), pinkkiä ja keltaista kuviota? Ne on tosi nätit.

  9. ihania astioita mulla on on kans heikkous kerätä vanhoja stioita ym vaikka ei mahtuis minnekkään ,kirpparit kyllä parhaita löytö paikkoja

Leave a Reply