Nyt riitti.


Nyt alkoi uusi vaihe sanon minä! Sitä varten on jo tehtävä tänne ihan uusi tunnistekin: BINGO WINGS. Ollaan nyt V:n kanssa hissun kissun aloiteltu jälleen tuota liikuntaa, on vauvajumppaa, on äitijumppaa, on vaunulenkkiä etc. Ennen vauvaa juoksin ihan pitkää matkaa, mutta nyt ei vielä olla ihan juoksukunnossa. Mukavasti on äiti palautunut, mutta miten nuo viimeiset kilot voivat olla niin tajuttoman tiukassa. Uskokaa tai älkää, mutta tämä äiti teki varmasti raskaudenajan painoennätyksen, + 32 kg. Tää tällainen jojoilu on ihan suvussa. Aikamoisia Barbamamoja osataan olla.

Jotta siis saan jatkaa suklaacupcakesien ja juustokakkujen leivontaa, täytyy tehdä satsaus. Kait. Oletteko te lukeneet niistä MBT-kengistä? Tiivistetysti niillä keinahtelu (tai siis itsensä pystyssä pitäminen keinuvalla pohjalla) vahvistaa tukilihaksistoa, takareidet ja sääret joutuvat suurimmalle rasitukselle ja saattaa jopa rasvaa palaa. No nuo kengät on kalliita, mutta Reebokilta on nyt tullut kansanversio noista: Reebok Easytone ja tässä heidän myyntipuhe: “Easy Tone ‐pohja aktivoi jalan lihaksia tavanomaisia kenkiä enemmän. Tutkimuksen mukaan Easy Tone ‐kengillä kävellessä pakaralihas työskenteli 28 % sekä kinnerjänne ja pohje 11 % tehokkaammin. Jalkalihakset siis kiinteytyvät Easy Tone ‐kenkiä käyttäessä tehokkaammin. Lihasten työskentelyn tehostuminen lisää myös energiankulutusta.”
Sano nyt sitten onko yhtä turha kuin leipäkone, ostasitko ite?

9 thoughts on “Nyt riitti.

  1. Noista Reebokin versioista en ole kuullutkaan, mutta MTB:t ovat olleet käytössä pari viikkoa ja ovat superhyvät! Olen kehunut kaikille ja näemmä alan nyt mainostaa niitä netissäkin… Itselläni on ollut kaikenlaisia jalkaongelmia ja vaikeuksia löytää kenkiä, joilla kävellä vähemmänkään pidempää matkaa. MTB-kengillä kivut, säryt ja jumit hävisivät heti ekan kävelyn jälkeen, enkä haluaisi enää pitää muunlaisia kenkiä. Lisäksi olen lähtenyt säkkipimeälle pellolle sateeseen kävelemään vain siksi, että kengät houkuttelivat. 🙂 Ainakin tällä lyhyellä kokemuksella suosittelen siis ehdottomasti. Pyöreä pohja ja rullaava askel pakottavat hyväryhtiseen ja huolelliseen kävelyyn ihan automaattisesti.Ostin kengät Stokkalta ja myyjä sanoi, että niitä myydään koko ajan enemmän eikä valituksia juuri kuulu. Lisäksi kuulemma monet fysioterapeutit "määräävät" niitä asiakkailleen. Tämä sai minut tekemään lopullisen ostopäätöksen – kengät ovat kuitenkin niin kalliit, ettei niitä ihan harkitsematta voi ostaa. Kerropa kokemuksista, jos päädyt MTB- tai Reebok-kenkiin!

  2. Äidilläni on kahdet MBT-kengät, joiden avulla hän kuntoutti polvensa. Kengät siis ainakin siltäosin toimivat. Itsekin ajattelin kokeilla kyseisiä popoja, mutta hieman minua niiden ulkonäkö kauhistuttaa… Ehkä niillä kehtaisi ravata täällä meidän kotimetsikössä vaunujen kanssa (nuo Reebokithan ovat tyylikkäät!)

  3. Itse hankin mustaa nahkaa olevat ja olen saanut hämmästyneitä kommentteja, että eiväthän ne niin pahat olekaan. Ei ainakaan farkkujen/ulkoiluvaatteiden kanssa. 🙂 Olin positiivisesti yllättynyt, että malleja ja kuoseja oli niinkin paljon, mutta vissiin kenkien ulkonäköä onkin viime aikoina kehitetty normaalimpaan suuntaan.Ei ne mitkään sirot korkkarit silti vieläkään ole. 🙂

  4. Reebokit voisin jalkaani laittaa mut nuo MBT:t…ja kamalan kalliit! Minen varmaan pysyisi edes pystyssä noilla 😀 eli luotan vanhoihin Adidaksiin edelleen. 32kg..mutta vastahan Tipusen syntymästä on niin vähän aikaa 😉 Tsemppiä.. nimimerkillä vain +6kg raskausaikana vaikka luuli geeniperimänsä perusteella paisuvansa vähintään sen +20kg..

  5. Mullakin ollu MBT.t käytössä nyt jo reilun vuoden. Käyn kaikki kävelylenkkini niillä, mutta toistaiseksi olen kokenut juoksemisen niillä liian raskaaksi.MBT.llä kävellessä ryhti on tosiaanki tikkusuora ja ensimmäisillä lenkeillä saa kyllä paikat kipeäksi ihan jalkapohjan lihaksia myöden.Mieheni joka kävelee lenkkiä noin 15km päivässä, on nyt kävellyt ko. kengillä pian pari vuotta ja koko aikana hänellä ei ole ollut polvet tai lonkat lainkaan kipeänä. Normaalikengillä polvet oli säännöllisin väliajoin kipeät ja paljon lenkkejä jäi niiden takia myös väliin.Meiltä siis suositukset, todellakin ja vaikka MBT.t on normikenkiä kalliimmat, ne myös kestää pidempään (normikengät noin 2-3kk mbt.t about 1v)Kokeilin muuten kun kaverillani oli instrussa myytävät vähän vastaavat kengät (shitsu tms.) ne oli ihan hirveät jalassa kovat ja "puukenkämaiset"ELi en ihan välttis lähtis ostamaan "halpakopiota" näistä.

  6. arvaa, hain juuri tänään nuo reebokit postista! ovat odottaneet siellä melkein kuukauden, kun en ole kerinnyt töistä ajoissa niitä noutamaan. sovitin jo, tuntuvat aikas mainioilta! ajattelin mennä tästä salille jolkottamaan.

  7. Myydäänkö noita siellä stokkalla kenkä- vai urheiluosastolla? Ekaa kertaa kuulen moisesta. Välttelen liikuntaa, ja lihasten käytön "tehostuminen" (=siis niitä pitää käyttää enemmän = vaivalloisempaa?) epäilyttää, mutta fysioterapeuttiset asiat kiinnostavat. Ja mistä hintaluokasta tässä puhutaan? Ihan normisti maksan kengistäni (rieker, ara, clarks) 70-100 euroa, puhutaanko tässä kalliimmasta vielä?

  8. Myynnissä ovat Stockmannin urheiluosastolla ja olisiko hinta ollut 109 e. Kohtuu hinta siihen, että aidot MBT-kengät ovat sen 250 e. Ja en usko, että meno noilla on tuntuvasti raskaampaa tai vaivalloisempaa – kyse on kuitenkin vain jonkin verran enemmän lihaskuntoa vaativasta. Itse ainakin sovituskävelyssä en juurkaan hirmu suurta eroa tuntenut. Hei joku joka on käyttänyt pidempään, niin vinkatakaa kuinka raskaat ovat?

Leave a Reply