Lempireseptisi?


Juttelin ystäväni kanssa hänen mummoutumisesta. Hän on ruennut keräämään omaa reseptivihkoa. Höp höp, sanon minä mummoutumiselle, tuohan on nerokas ajatus. Varsinkin siis keräilytapa. Talteen pääsee vaan kokeillut, todella hyväksi ja omassa arjessa toimivaksi todistetut reseptit. Lehdet ja kirjathan ovat täynnä mitä ihastuttavimmilta kuulostavia ohjeita, mutta toisinaan lempiaineksetkin yhdistämällä lopputulos on kehno.

Järkkärinä löysin aiheeseen sopivan vihkon Ordning & redan valikoimasta. Vihkon voi täyttää omilla lempiresepteillä ja sivuja siinä on 25. Nyt kyselenkin sinun ehdotonta bravuuria? Leivonnainen tai suolainen, kotiruoka tai juhlamiili, anna jakoon yksi ainoa huippuohje, niin pääsemme kaikki testailemaan ja kokoamaan omaa Top 25 -reseptivihkoa. Minä pistän jakoon cupcakesit

6 thoughts on “Lempireseptisi?

  1. Meilläkin on oma "kokeillut ja testatut" reseptit kirja, ja siihen reseptien kerääminen on hauskaa ajanvietettä. Kaikki kokkailut ei sinne tosiaan pääse, ja osa pääsee testien jälkeen paranneltuna. Meillä kokkaa sekä mies ja minä, ja kirjaa koostetaan yhdessä. Ollaan joskus naureskeltu, että jos ero tulisi, niin pahin taistelu käytäisiin varmaan tämän kirjan omistajuudesta. Kun ei se kopio olisi yhtään sama kuin muistoja huokuva originaali. Kirjaan on mm. merkitty ruuan "ensi-ilta" ja osassa on viinisuosituksetkin.

  2. Myös meillä keräillään kokeiltuja reseptejä.Kovin monimutkainen ei tämä yksi kiireisten arki-iltojen pelastaja ole, mutta käytetty kylläkin. Herkkusieniä, pestokastiketta ja creme fraichea. Valmista alta aika yksikön ja on namia.Toinen hyväksi koettu helppo ja nopea on fetakuutioita, purjoa ja pinaattia yhdistävä kastike.

  3. Aion lisätä Sukin täydelliset vegaanicupcakesit omaan reseptikirjaani, koska onhan niitä maistettu jo vaikkakaan ei itse tekemänä :)Pitääpä käydä vilaisemassa noita ihania ruokavinkkejä ja pohtia vielä minkä itse laittaisi jakoon…Kettu

  4. Mä olen ihan mummo. Olen kerännyt reseptejä talteen jo noin 4 vuoden ajan. Leikkaan ja liimaan valokuva-albumityyliseen kirjaan 🙂

Leave a Reply