Ikääntyvän ihonhoito luonnonmukaisesti

nealsyard_susannaventokatjakokko_susannavento

Luin illalla tuota Aidosti kaunis -kirjaa, joka on muuten sellainen ihonhoidon raamattu että ensikertalaista hengästyttää. Kirja on ollut pitkään hyllyssä ja monessa kauniissa pöytäsommitelmassa, mutta kuten moni alalla oleva tietää, harva niistä kirjoista on oikeasti luettu kannesta kanteen. Tämä jalka paketissa makoilu sai minut viimein tarttumaan opukseen. Onneksi kirja antaa luvan hypätä sisällysluettelosta suoraan omaan kohtaa, ja minulle näin ikäihonhoidon noviisina sisäistettävät asiat mahtuivat kolmeen sivuun. Ne on nyt opeteltu ja pian lisää, kunhan luettu ensin tulee ihan arkirutiiniksi.

Tiedän, että helppolukuiset listat ovat teidän mieleen, joten tässä muutamat faktat ja mahdollisimman luonnonmukaiset hoitovinkit ikääntyvälle iholle:

JOKA ILTA:

1) huolellinen puhdistus puhdistusmaidolla tai kasvopesulla (ei kuivattavaa saippuaa!)

2) suihkuta tämän jälkeen reilusti kasvovettä. Älä pyyhi vaan anna jäädä imeytymään ihoon.

3) levitä kosteuttava ja kiinteyttävä seerumi

4) levitä ihoöljy . Ruusunmarjaöljy sopii erityisesti dekolteelle. Voit etsiä Primrose ainesosalla sopivan tuotteen itsellesi, Neals Yardilla on oma, mutta minä sain tuliaisena ehtaa luomutavaraa assariltani.

5) Lukitse nuo kaikki ihanuudet kasvoihin kosteusvoiteella. (Valitse sopiva täyteläisyys oman ihotyyppisi mukaan)

JOKA AAMU:

1) Älä pese, suihkuta vain kasvovettä ja pyyhi pumpulilapulla tai konjac-sienellä.

2) Kosteusvoide – sama kuin illalla tai jos tuntuu, että päivisin haluaa kevyemmän, niin valkkaa sellainen sitten.

3) meikkaa voiteen imeydyttyä, jos pakko. Mä itse meikkaan mahdollisimman vähän ja niin huomaamattomasti kuin mahis. Olen tullut jotensakin siihen tulokseen, että mitä enemmän ikää, sitä kepeämpi meikki. Sellainen nuoruutta tavoitteleva paksu pakkeli ja julmakulmainen meikki näyttää itse asiassa aika kammottavalta.

4) jos saat nauttia päivästä ilman meikkiä, sumuttele kasvovettä kasvoillesi pitkin päivää.

Minun käyttämä luonnonkosmetiikkasarja // Neals Yard Remedies

Katja Kokko: Aidosti kaunis (Cozy publishing 2015)

One thought on “Ikääntyvän ihonhoito luonnonmukaisesti

Leave a Reply