Tein piirakan Arabia Paratiisiin ja paljon muuta

Paratiisi2

Paratiisi5

Paratiisi4

Paratiisi6

Paratiisi3

Paratiisi

Olin viime keväänä tekemässä Arabian Paratiisi-kampanjaa, joka nyt syyskuussa tulee julki. Teimme stylen filmin ja tietenkin muutamia stillikuvia.

Se mikä tuossa proggiksessa toi mulle omaa hauskaa lisää, oli leivonta. En todellakaan ole mitään kokkaajasorttia, mutta leipomisesta annan itselleni kyllä miltei kiitettävän – silloin kun siihen hommaan ennätän paneutua.

En löytänyt mieleistä makeaa piirakkaa Paratiisi-astian tunnelmiin, joten tein sen ite: tuollaisen ranskalaistyylisen “galetten”, rustiikkisen ja ihan hullun maukkaan. Ja onhan se kaunis. 10 pistettä noista päärynäviuhkoista.

Tässä teille resepti – on ihan älyttömän hyvää ja ihana vieminen syysjuhliin. Lahjaideana ostat vain messiin tuollaisen ison Paratiisi-lautasen sille, niin avot!

 

Rustiikkinen päärynäpiiras for Arabia Paratiisi

Pohja
3,5 dl vehnäjauhoja
3/4 tl suolaa
125 g kylmiä voikuutioita
3 tl sulatettua ja viilennettyä margariinisulaa
1,2 dl kylmää vettä

Täyte
5 päärynää
1,5 tl kanelia
1,5 dl ruskeaa sokeria
voinokareita

Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Lisää kylmät voikuutiot ja jäähdytetty margariinisula. Sekoita ainekset tehosekoittimella tai sähkövatkaimella nopeasti ”päälle ja pois” 4-5 kertaa. Lisää kylmä vesi kerralla ja sekoita ainekset välittömästi samalla lailla vatkaimella ”päälle ja pois” tekniikalla. Älä ylivatkaa – taikina on valmis, kun se alkaa massaantumaan taikinapalloksi. Kääri taikinapallo tuorekelmuun ja pistä pakastimeen tunniksi tai jääkaappiin kahdeksi. Tällä välillä voit leikata päärynät.

Pese päärynät huolellisesti. Halkaise hedelmät ja poista siemenkodat. Voit jättää päärynän oksia kiinni koristeeksi. Viipaloi hedelmät pystysuuntaisesti ohuiksi viipaleiksi, niin että osat jäävät kiinni hedelmän yläosasta.

Kaluitse piirakkapohja nopeasti pyöreään muotoon, jottei voi ehdi pehmetä liikaa. Käytä tarvittaessa jauhoja apuna. Reunat saavat jäädä röpelöisiksi, se tekee piiraalle kauniin maalaisromanttisen fiiliksen. Nosta taikinalevy leivinpaperille ja uunipellille.

Avaa viipaloidut hedelmät viuhkamaisesti, asettele piirakkapohjan alalle, niin että hedelmien päälle taitettavaa reunusta jää reilusti. Voit painella hedelmät kevyesti piirakkapohjaan, jotta viuhkat pysyvät muodoissaan. Sirottele pintaan kaneli ja sokeri, ja taita piirakkareunat päälle. Laita pinnan alalle tasaisesti muutamia voinokareita.

Paista piirakkaa valmiiksi kuumennetussa uunissa (190-astetta) tunnin ajan. Anna jäähtyä 30 min, syö sinällään tai tarjoile vaniljajäätelön kera.

 

 

Styling and receipe // Susanna Vento

assistent // Pinja Forsman

Arabia Paratiisi 

Leave a Reply