Matkalta II

Tässä vielä muutama makupala matkaltamme. Ollaan Barcelonassa nyt kolmatta tai neljättä kertaa, mutta joka kerta kaupunki tarjoaa jotain uutta:
Labyrintti on satumainen ja hullaannuttaa aikuisetkin, mutta miettikääpä miltä tuollainen tuntuisi 10-vuotiaan mielikuvituksella. Aivan käsittämätön seikkailu! Designpuolella Variopinte tutustutti emaliastioiden aatelistoon ja perehdytti niiden vaativaan valmistukseen. Jos ymmärsimme toisiamme oikein, näitä olisi saatavilla nyt tai pian Armaksesta. Babydeli taasen on loistava konsepti, jossa yhdistyvät kahvila, lelukauppa, lasten luomuruokakauppa sekä kerho- ja leikkitoiminta.  Ja loistoleipomoa kaipaava, Barcelona Reykjavik ei petä luomuleivillään. Palataan taas, jatkamme isyysloman viettoa. Buonas noches!

4 thoughts on “Matkalta II

  1. Hei!Täällä juuri suunnitellaan kuumeisesti barcelonen matkaa, tai lähinnä arvotaan, että lähteäkö vai ei. Ollaan viisihenkinen perhe, lapset 2,4 ja 6. Paljon asioita mitkä mietityttää, onko liian hektinen kaupunki lasten kanssa, pitääkö koko ajan kytätä hullua liikennettä, pienin vielä rattaissa, onko hankalaa kulkea julkisissa yms. Ymmärtääkseni paljon mukulakivikatuja ja esim. metroasemilla ei hissejä, eli liikkuminen haastavaa? Kiinnostaisi kuulla kaikkea mahdollista, plussia ja miinuksia. Lähinnä mietin just sitä säädön määrää, koko ajan jollain nälkä, kakka housussa tai päiväuniaika yms. Että onko yhtään rentouttavaa lomailla lasten kanssa miljoonakaupungissa? Asenteesta tietysti kaikki on kiinni, stressin nyt saa kehitettyä vaikka missä. Ajatuksena olis olla viikko ja vuokrata jostain kämppä, niinkuin ilmeisesti teilläkin? Kerro kaikkea mitä mieleen juolahtaa ja mitä pitäisi ottaa huomioon. Meno meillä mahdollisesti toukokuun loppu/ kesäkuun alku, silloin ei kai vielä pahin turistikausi oo päällä?Kiitos jo etukäteen!

    1. No ilman muuta reissuun, älkää nyt tosiaan stressatko. Iso kaupunki, mutta paljon tarjottavaa jokaiselle. Itse en tykkää rantalomista, niissä pitkästyy, palaa ja saa vahtia lapsia mereltä koko ajan. Mutta siis Barcelonassa on aika pitkät matkat lapsille liikkua, mutta aikuiset ja rattaat kulkevat täällä kävellenkin aika hyvin. Metrot helppoja ja niissä kaikissa hissit kyllä ja lasten kanssa näpsät käyttää. Välillä joutuu kantaa pieniä portaikkoja, mutta se on matkailun tunnelmaa =) Täällä ei kyllä pääse äidit vaunujen kanssa ilmaiseksi, kuten Helsingissä, joten useamman päivän/matkakerran lippu kannattaa ostaa. Mitäs muuta, eläintarha helposti aivan keskustassa, ruoka hyvää ja edullista, suosittelen asumispaikaksi Graciaa – täällä lapsiperheitä, kaupungin sykettä sopivasti, leipomoja, parhaat ravintolat, ei tarvitse edes Ramblalle ja rannan turistiruuhkiin mennä päivittäin. Voin laittaa sulle vaikka emailiis tän meidän vuokraaman asunnon tiedot, sopivan kokoinen varmasti teidänkin perheelle. Niin ja tsekkaa tuo Babydeli, sekin kävelymatkan päässä tästä asunnolta, siellä hengaa oikein mielellään vaikka päivittäin lasten kanssa. Palaamisiin!

  2. Kiitos vastauksesta ja kyllä kiitos, laita vain yhteystiedot mailiini. Olen yrittänyt katsoa kämppiä airbnb:ltä, mutta tarjontaa on paljon enkä tunne alueita yhtään, joten vähän hakuammunnaksi menee. Lensittekö Norwegianilla? Menolentohan on tosi hyvään aikaan täältä, mutta takaisin Helsinkiin lähtee sieltä jo 8:00, joten tietää aikaista herätystä…mietin että pitäiskö asunnon olla lentokentän suunnalta, tai ainakin jonkun julkisen sinne vievän reitin varrella. Me kun ei mahduta edes yhteen taksiin. Hmm, olikohan mulla muuta, no palaan myöhemmin mikäli jaksat vastailla!

  3. Juu Norwegianilla ja just nuo samat edulliset ajat. Eikä meitä aamulennot hätkähdytä, itse asiassa kentällä saa olla rauhassa, ei jonoja eikä ruuhkia ja aamuyöstä herätetyt lapset nukkuu kuin tukit itse lentomatkan =) Laitan itse asiassa tuon asunnon linkin tuonne ekaan matkapostakseen, kun hyvähän tuota mukavaa asuinpaikkaa on suosittaa. Marta on ihana!

Leave a Reply