Joulusiivous

Isompi tyttö on yötä mummolassa ja isi keikalla. Hiljaista laatuaikaa äidille ja mitäs silloin? Joulusiivous. Tuolit ylös, sienet ja aineet esiin ja hirveä puunaus. Ja oli tosiaan tarpeeseen. Valkoinen koti pinttyy kyllä kahden lapsen arjessa, näin se vaan on. Ja päiväsaikaan kun on kotona, valo paljastaa kaiken. Tässä ei pidempää voitui ratsastaa armollisella kynttilänvalolla.
Tykkään järjestyksestä, mutta itse peseminen ja siivoaminen ei oikein oo mun juttu. Just tällein rauhassa ja tarpeeksi harvoin se sujuu, pedanttina kun pitää pystyä sitten kerralla puunaamaan kaikki. Kauniit purkit tuovat tietenkin lisäsinspistä puuhaan.
En ole mikään hirmu ekoilija, mutta siivousaineissa huomaan vasun täyttyneen enemmän niistä kuin kaikista muista lian räjäyttäjistä. Siivous- ja pesuaineille on käynyt vähän sama kuin röökaamiselle. Se vaan on noloo ja ulkoinen paine ohjaa terveisiin elämäntapoihin, vastuullisuuteen ja luontoystävälliseen suuntaan. Ja olen tätä mieltä pelkästään hyvällä. Moni tupakoitsija varmasti tunnistaa tunteen, kun sitä sauhuttelua saa vähän selitellä ja aika yksin mennä johonkin kopperoon. Pikkasen samaa tunnetta voi kokea pesuainehyllyllä, jossa puntaroi siinä halvimman räjäyttäjän ja ekoaineen välillä. Ei siinä vain voi olla luontoystävätön. Tämä on hyvä suunta, painetta vaan pesuainehyllyille.

One thought on “Joulusiivous

  1. Voi että miten inspiroiva postaus!! Toi paine on niin tuttu ja tekee niin hyvää 😉 Täytyy ensi viikolla ottaa puunaus tavoitteeksi!- Anna / kotiani.blogspot.fi –

Leave a Reply