Jouluksi tupaan

Hullut viikonloput takana ja näyttäisi siltä, että pääsemme kuin pääsemmekin joulun viettoon maalle. Ei suinkaan täysin valmiiseen tupaan, mutta sellaiseen, jossa voi jo juhlan viettää. Makuuhuone on lattialistoja vaille valmis, tuvassa jatkuu remontti jälleen joulun jälkeen. Lattioita ei ehditä maalaamaan ennen aattoa, mutta sisustetaan nyt tupa juhlaan ja palataan aherrukseen loppiaisen jälkeen. Nyt on kaikki seinät haltexoitu, tapetoitu, mökki sähköistetty ja tuvan uusi lautalattia asennettu. Eteinen on paneloitu loppuun ja sen katto pohjamaalattu. Uuninkorjaajakin piipahti menneenä viikonloppuna ja uskomattoman hyvää työtä tuli. Nyt on uuni korjattu ja kunnostettu toiveiden mukaiseksi: vanha ylhäältä päin täytettävä tulipesä vaihdettu sivusta aukeavaan, liesi siirretty vanhan aukon tilalle ja loppupätkä tasoitetaan vielä betonilla, niin saadaan samaan tasoon loppumatkaksi hyvä iso pannunalusta. Uuni tasoitettiin sunnuntaina ja nyt se kuivuu hissun kissun viikon ajan. Laasti vaalenee kuivuessaan, joten lopullinen väri on nähtävissä sitten aaton alla. Keittiön takaseinä sai myös laatat. Hirsien päälle ensiksi koolaus, sitten laattalujalevy, vesieristys ja laatoitus (jonka tein elämäni ensimmäisen kerran ja you tuben avustuksella, ja kyllähän tuo taisi onnistua. Saletisti helpompaa, jos seinät ja katot olisivat suoria, mutta nyt mentiin näillä). Tulevana viikonloppuna vielä saumaus, niin se alkais olla siinä. 
Voi olla ettei tässä ennen aattoa ehdi tänne, ja jos niikseen käy, hyvää ja rauhallista joulua teille kaikille! Instagrammissa varmasti tapahtuu enemmän, siitä on tullut niin hitsin kätsä tässä hommassa.
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta joka tupahan!

7 thoughts on “Jouluksi tupaan

  1. Aivan mielettömän herkulliselta näyttää tuo Herbarium isona pintana. Olisipa itsellänikin mökki, missä voisin revitellä kaikella sellaisella mihin kotona ei riitä uskallus. 🙂

Leave a Reply