Avec

Hei vinkki Aveceja etsivälle. Käytiin eilen sattumalta Anttilassa ja siellä oli menossa jotkut greisit päivät. Jos joku muukin on kaipaillut tämän kuvion perään, nyt siellä on erä myynnissä edullisesti. Ja huomasin, että samoja saa myös Iittalan nettikaupasta nyt niin kauan kuin tavaraa riittään. Hakekaa pois.
Etsintäkuulutus: nyt tarvitaan vanhaan Högforsiin hellankansi, syvyys harvinaisempi 44 cm. Eli löytyykö kellareista, mökeiltä, vintiltä tai mistään kolosesta joko 43 cm x 44 cm hellankantta + 1 levy tai sitten vaihdetaan uusi koko leveydeltä eli 128 x 44 cm (3 levyä). Ja etsintäkuulutus voimassa vuositolkulla, kunnes löytyy. Ja jos tätä joku uunikorjaaja lukee, saa antaa myös muita korjausehdotuksia. Siinä on siis vanhan kaksiosaisen hellankannen vieressä sellainen tulipesä + pelti, jotka vaihdettaisiin kolmanteen levyyn ja tehtäs alle hellanluukku erikseen. PS. Myös tekijä etsinnässä 😉

9 thoughts on “Avec

  1. Hee, vestissi sai hyvälle tuulelle. Pistäisitkö kaikki kuulemasi ja keräämäsi tiedot ja vinkit Högforsin suhteen korvan taakse – palaan kysymään sinulta, kun ensi kesänä alamme tarkastaa omaa Högforsiamme, että toimiiko vai mitä pitäisi tehdä!

  2. Högforseissa on yleensä näkyvästi esillä jossain etuosassa uunin malli eli esim. meillä 5A. Mietin lähinnä, että saattaa helpottaa etsimistä rutkasti, jos saatte ensin mallin selville. Uuneja kunnostavilla on yleensä paljon osia, joista kokoavat valmiita paketteja myyntiin. Noissa helloissahan on tärkeintä, että on ne savieristeet siellä alla kunnossa – muuten voipi olla iso tulipalon vaara! Helloja korjaavat ammattilaiset tietää!

    1. Kiitos hyvästä tiedosta! Meillä on sellainen paikalleen itse muurattu takka, jossa vain ne kaikki valurautaosat ovat Högforsin, ei siis koko uunisetti. Joo ja palotarkastaja + nuohooja kävivät jo tsekkaamassa ja antoivat vihreää valoa. Yhden irroneen tiilen näkivät muurissa, mutta ei mitenkään kiireinen vika, korjataan sitten samalla kertaa noiden muiden kanssa. Totta juu, korjaajalta saattaiskin ihan iteltään löytyä. Mä aattelin, että mulla pitää olla tilpehöörit valmiina ennen kuin tulee taloon =) Kassellaan kuis etenee!

  3. Hyvä hyvä, että vihdoinkin saan niiden rikkoutuneiden avecien tilalle uusia. Iittalan tehtaanmyymälästä nappasin viimeiset kolme pastalautasta mukaani, huomenna heti Anttilaan tarkistamaan, josko pari varalautasta vielä löytyisi. Tälläistä tämä on näiden lopetettujen sarjojen kanssa. 🙂

  4. Toistan kysymykseni uudestaan kun näyttää unohtuneen tuonne aiempaan kommenttilootaan eli olisi tosi tosi tosi kiinnostunut sellaisesta liukuvärjätystä säilytyspussista, niin onko niitä tulossa lisää? Joskus ehkä ja toivottavasti?

    1. Moimoi,tällä kertaa meillä ei ole niitä enempiä tuolla nettikaupassa, kun se oli sellainen kesäsesonkijuttu, mutta toitotan suurella, jos teemme vielä uuden erän. Joitakin yksittäiskappaleita voi vielä löytyä varastosta, laita mulle vielä sun toive, niin katson löytyykö…

Leave a Reply