Joulupuu on rakennettu

Tip tap! Laitettiin meille jo pikkujoulukuusi! Ja kohta myös teille, koska sellaiset tulevat Varpusen kauppaan myyntiin.

Aito kuusi on aina aito kuusi, mutta aina se ei joka kotiin mahdu. Toisaalta olen myös vahvasti ulkomaisia tuontikuusia vastaan, vaikka ne olisivat kuinka kauniita ja tasalaatuisia. Viime jouluna meillä koristi pikkuruinen huonekuusi, mutta tänä jouluna ratkaisemme kuusemme näin. 120-senttisen seinäkuusen juurelle mahtuu paketteja mainiosti ja loppiaisena tuon hävittäminen on siistiä hommaa. Isommissa kodeissahan tuo passaa vaikka lastenhuoneeseen.
Suunniteltiin pallojen määräksi 24 kpl, joten kuusi toimii myös joulukalenterina – joka aamu saa koristella yhdellä pallolla lisää.
Käyn maanantaina selvittelemässä pahvirullalla postitettavan kuusen lähetyskuluja, joten alkuviikosta selviää kuusipuun hinta. Mutta varmasti halvempi kuin torikuusi. Ihanaa, kun joulu tulee!

10 thoughts on “Joulupuu on rakennettu

  1. Ihana! Kysyisin muutamaa käytännön asiaa: Millaisille pinnoille tuo kuusi käy ja millaisilta pinnoilta sen saa seinää vahingoittamatta irti?

  2. Kuusi tarttuu kaikille sileille pinnoille: maalattu seinä, ovi, peili, lasi, mikä vaan pinta missä tavallinen teipikin kestää. Ja tuo on sellaista teippiä, että irtoaa jälkeä jättämättä. Lämmön avulla sen saa kestämään huokoisemmassakin pinnassa, kun tarra niiko muotoutuu pintaan. Jos on vasta maalattu seinä, pitää seinän antaa kuivua hyvin tai muuten maali ei pääse kuivumaan teipin alla ja saattaa poistettaessa ottaa maalia mukaan. Sama pätee taas hilseileviin maalipintoihin, mutta kukapa nyt sellaiselle pinnalle laittaskaan. Helppoa kun heinänteko.

  3. Tämä on kyllä upea. Harmi, että nykyisessä kodissamme ei ole seinää, joka tekisi oikeutta kuuselle. Pitäisiköhän ostaa varalle ensi vuotta ja uutta asuntoa varten… Miten hyvin nuo seinätarrat muuten säilyy? Tai siis kuivuuko se tarra vaikka vuoden jemmaamisen myötä? Ja kuinka monta kertaa olet onnistunut liimaamaan saman tarran?

  4. Kyllä itse tarra säilyy vuositolkulla, mutta nuo, joissa on siirtokalvo (esim. just joulukuusi) ei irtoa kyllä enää papruistaan vuoden päästä. Muut puukot, pisarat ja pallot kyllä säilyy siis kaunkin. Noita etikettejä olen onnistunut tarraamaan parikin kertaa, mutta seinätarroat pysyvät kyllä parhaiten vain yhden kerran.Sinun pitää hankkia kuusi lahjaksi kaverille tai vanhemmille ja käyt siellä ihastelemassa =)

  5. Kiitokset Suki Roskiksesta!! Tämä äippä ei oo vaan oikein jaksanut sisustella, mutta pönttö on kyllä käytössä.Tässä se on sängyn vieressä.Pönttö on saanut päälleen vielä pahvilaatikon ja tadaaaa..Voi maata sängyssä ja käyttää tietokonetta makuuasennossa!Aivan loistavaa! Kohta pitäisi kyllä alkaa sisustelemaan jos vielä meinaa ehtiä. Ja muuten meille tulee sinettiin tällainen kuusi!! Että pistä infoa jotakin kautta, kun tiedät hinnan! Ihana kuusi!!!!!!!!!T:Hannis

  6. Ihana idea! Meillä vaan entinen asukas remontoinut kirotun lasikuitutapetin joka seinälle.. Toisaalta voisin tuohon peililiukuoveen sen pistää.. hmmm..

  7. Kavereitten kanssa viime jouluna puhuttiinkin "seinäkuusesta", ja tämähän olisi juuri hyvä! Nyt vain miettimään, mihin sen tulisi, mulla kun ei seiniin voi kiinnittää mitään tarraa (koska eivät ole tasaiset). Vessanoveen…?

Leave a Reply