Eettisesti ja ekologisesti tyylillä

 

rootsliving34rootsliving29rootsliving33rootsliving26rootsliving43rootsliving44rootsliving12rootsliving10rootsliving31rootsliving22rootsliving6rootsliving2rootsliving41rootsliving40

Huomasittehan tämän syksyn Habitare-messuilla Roots livingin uutuusmattokokoelman? The Roots Living Designer Collection on tehty yhteistyössä suomalaisten suunnittelijoiden Ulla Koskisen ja Joanna Laajiston kanssa. Tottakai lopputulos näistä osaavista käsistä on enemmän kuin loistavaa, mutta yhtä vahvasti ihailen Roots Livingin tajua herätellä kuluttajia eettisyyteen ja ympäristöasioihin tyylikkyydestä tinkimättä. Roots livingin matot valmistetaan käsityönä Intiassa tarkoin valvotuissa olosuhteissa, ja ennen kaikkea perinteisiä valmistustapoja ja luontoa kunnioittaen. Ja jos ekana herää tuska mattojen lennättämisestä Intiasta Suomeen, senkin aiheuttamat päästöt on kompensoitu. Toki kunhan me kaikki kuluttajat päästämme irti “minulle kaikki, heti ja nyt” kuluttamisen tavasta, ennättäisi matot lipua tänne meriteitse.

Ekologisuuden ohella eettisyys ja yhteisvastuu ohjaavat Roots Livingiä, ja tämä on otettu huomioon myös suunnittelijayhteistyössä. Roots Living lahjoittaa osan tuotoista suunnittelijoiden valikoimalle kohteelle. Ulla Koskisen Pilari ja Ketju maton hankkimalla tuet Naisten pankin toimintaa, Joanna Laajiston Rock ja Wicker- matoilla Itämeren suojelua.

Uudet matot löytyvät nyt Roots livingin verkkokaupasta ja pian myös Finnish design shopista. Ja jälleen pätee sama ohjenuorani. Älä osta, jos ei ole pakko. Jos ostat, älä osta paskaa. Suositan tutustumaan tarkemmin vielä Rootsin hyvään meininkiin. Respect.

 

Vaaleansininen-vanilja Pilari (bambu ja villa)

Luonnonvärinen-musta Pilari (hamppu)

Hiili-musta Pilari (hamppu)

Vaalean harmaa tai mud grey Rock (käsin solmittu villa- ja bambuviskoosilanka)

Ketju (käsin solmittu bambu ja villa)

Wicker (hamppu ja puuvilla)

****

Styling and photoshooting // Susanna Vento

Stylist’s assistant // Lela Louhio

Thank you Jenni Lindroos for loaning your beautiful home.

Leave a Reply