Sieniretki w/ @forage.fi

Eilen täyttyi minut salainen unelma. Jokaisella meillä johonkin harrastukseen hurahtaneena on se one and only guru. Ja minun sieniguru on IG:ssä loistavaa sienitiliä pitävä @forage.fi . Taisin viime syksynä ensimmäisen kerran varovasti lähestyä häntä tenkkapoo sienen edessä, ja vastaus kysymykseeni tuli kuin apteekin hyllyltä. Ja pahoittelin tungettelevuutta, kun en minä tiedä haluaako joku vastailla sunnuntaiaamuna tuntemattoman tyypin sieni-ihmettelyihin. Mutta juu, tuosta on nyt vuosi vierähtänyt, yhteinen rakkaus sieniin jaettu ja matkalla sienikuulumisia vaihdeltu. Mutta eilen siis tapahtui se, mikä tietenkin oli unelmieni täyttymys: sain Ernon ja Saijan mukaan minun sieniretkelle. Voin vieläkin huokailla, kuinka täydellinen päivä. Kuusi ja puoli tuntia meni sammalilla ja se puhe mitä metsässä tulvi, oli pelkkää hunajaa korville. Ja katsokaa tuo sato. Olimme siis minun “salaisessa” kohteessa, mutta oikeassa seurassa poiketaan hieman syvemmälle, opitaan ja löydetään uutta. Kiitos, kiitos, kiitos – en voi kylliksi kiittää tuosta ikimuistoisesta päivästä.

Tallensin meidän retkeä myös tuonne IG:n stooreihin, kun niin moni oli aivan liekeissä reissusta. Sieltä voi palata tälle meidän ekskursiolle ja oppia uusia lajeja. Minun korissa ja kuvissa nyt ihastuttavat herkkutatit, kuivurissa punikkitatit, lautasilla suppilovahverot, kehnäsienet, limanuljaskat, voitatit, haperot, kanttarellit, orakkaat ja lampaankääpä. Haapa-, kangas- ja karvarouskut ryöppäsin ja pakastin jo eilen, mutta niistäkin kuvia IG:n puolella. Ihanaa sunnuntaita, minä alan fermentoimaan suppilovahveroita ja sitten saunaan.

sieniretki2sieniretki8

Koivunpunikkitatitsieniretki7sieniretki1

Haaparouskusieniretki4

Koivunkantosienisieniretki3sieniretki10sieniretki6

Herkkutattisieniretki9sieniretki5sienisato

Herkkutattitatitnarulla

Suppilovahverosuppilovahverot

Kehnäsienikehdäsienet

Limanuljaskalimanuljaskat

Herkkutattiherkkutatit

Voitattivoitatit

Haperothaperot

Vaaleaorakas, kanttarelli ja lampaankääpäkanttarellitorakkaatjakääpä

Kuivatut tatittatitkuivurissa

Leave a Reply