AUTORETKI LIESJÄRVELLE

IMG_5253IMG_5233IMG_5203IMG_5313IMG_3750IMG_5396IMG_5339IMG_5381IMG_5334IMG_5865IMG_8260IMG_5363IMG_8350IMG_5392IMG_5401aloitus

Tämän vuoden retkikausi on nyt virallisesti aloitettu. Pohjalla oli muutama parvekkeella nukuttu yö, yölämpötilojen ja makuupussien testailu, ja vihdoin viime viikonloppuna rohkenimme pakata kamat autoon ja suunnata kohti metsää. Ajoimme ensimmäiseksi yöksi mökille huilimaan ja saunomaan, jotta seuraavana aamuna jaksoimme ajatuksella laittaa auton retkikuntoon ja tarkastaa kamat viime kesän jäljiltä. Keksittiin ottaa myös käyttöön tuo takakontin alapohja, johon keittimet, makuupussit, riippumatot ja alustat sujahtivat hyvin, ja mikä parasta, matkaavat nyt alati mukana. Voi jäädä yöksi metsään milloin tahansa.

Suuntasimme kohti Liesjärven kansallispuistoa, joka oli meille täysin uusi tuttavuus. Liian lähellä mökkiseutua, jolloin yleensä ohitettu iltasauna mielessä. Mutta siis kuinka valloittava paikka, reilun tunnin päässä Helsingistä ja kyllä, nuudelit maistuivat tuolla satakertaa paremmalta kuin missään muualla.

Minähän olen itse riippumatossa nukkuja, mutta kun yöt ovat vielä vilakat ja pimeät, tehtiin koko tyttöporukalle varmasti lämmin ja mukava siskonpeti autoon. Takapenkit kumoon, puhallettavat retkialustat, huopa ja avot. Siellähän nukuttiin kuin tukit auringonnousuun saakka. Aivan parasta ja tästä tämä vasta alkaa – ei malttais millään ei.

Ja nyt uutta makuupussia haaveileva ja hitusen pidempää retkikautta kaipaava – tämä Marmotin Angel Fire on loistava valinta. Kierrätetyistä materiaaleista valmistettu neljän vuodenajan untuvamakuupussin untuva on käsitelty vettähylkiväksi ja täyte siis kierrätettyä untuvaa. Paras hankinta vuosikausiin.

Marmot Angel Fire -makuupussi // Partioaitta

 

Leave a Reply