“Off we go”, Mary Poppins.

finnkinoimax24finnkinoimax11finnkinoimax10finnkinoimax15finnkinoimaxfinnkinoimax8finnkinoimax14finnkinoimax21finnkinoimax6finnkinoimax16finnkinoimax23finnkinoimax2finnkinoimax19finnkinoimax17finnkinoimax3finnkinoimax12finnkinoimax4finnkinoimax22Back in Helsinki, mutta eihän me vielä todellakaan tätä lomailua lopeteta. Eilinen jäätävän tuulinen ja tuiskuinen keli oli liikaa leudon golfvirran lämmittämille sieluille, joten suunnattiin ihmettelemään, mikä se Itiksen IMAX-elokuvasali oikein onkaan. Ja luonnollisena valintana Maija Poppanen, niin pysyy mieli vielä sitkeästi britteinsaarilla.

Itäkeskuksen Finnkino on uudistunut nyt täysin, enkä puhu nyt pelkästään tilaremontista ja uusista penkeistä. Vannoutuneena Tennispalatsin käyttäjänä jää monesti muut teatterit testaamatta, mutta uudenlainen leffateatteri on ehdottomasti pienen lisämatkan väärti.

Me lunastettiin varatut liput vielä vanhaan tyyliin kassalta ja mentiin syömään hullun hyvää green currya alueen ravintola maailmaan. Testattiin tuo Bangcook ja sen kaikki kolme lounasannosta, joihin mahtui myös vegaaninen vaihtoehto. Well done. Odotusaika käytettiin tehokkaasti pienemmän puikkotreeniin, joka päättyi luovasti kikattavaksi kakkiaiseksi.

Mä en tiedä mikä määrä karkkia leffateattereissa on yleensä tarjolla, mutta tyttöjen mielestä tuolla oli maailman eniten. Ja niitä jäähilejuomia, jotka on ainakin meidän perheen kestosuosikki. Kun herkut oli hamstrattu, itse leffasalialueelle mentiin automaattisen matalien liukuvien kautta. Sama meininki kuin lentokentällä, lippu lukijaan ja vola, ovet aukeavat. Äitinä tietenkin tsekkasin miten helppotoimintoinen tuo paikka on nuorille kävijöille, jos haluaa joskus mennä ilman vanhempia. Jos on yhtään liikkunut, niin ei huolta, toiminnot on rakennettu superselkeiksi ja salialue hyvin merkatuksi, joten sinne vaan itsenäistymisoppiin.

No mutta sitten pääasiaan, IMAX-saliin. Tsiisus lord minkä kokoinen valkokangas. Tai siis tässä tapauksessa seinä. Se ulottuu kirjaimellisesti lattiasta kattoon ja seinästä seinään, ja muotoiltu kaarevaksi, mikä tekee kuvasta todentuntuisen riippumatta siitä, missä katsoja istuu. Salissa on joku hypermagee 4k-laserprojektoritekniikka, jolloin kuva on aikaisempaa parempi, terävämpi ja kirkkaampi. Itse vaikutuin vielä enemmän siitä äänentoistosta: 12-kanavainen systeemi tuo äänet joka suunnasta ja vie ehdottomasti vielä syvemmälle leffaelämykseen. “Off we go”,  kuten Mary Poppins sanoo sukeltaessaan mielikuvitusmaailmaan. Iso kiitos Finnkino ja Itis tästä lomapäivän järisyttävän makeesta kokemuksesta. Teette kotiin paluusta huomattavasti helpompaa.

PS. Isompi tytär kiitää hotellimaisista kokolattiamatoista, jotka pakonomaisesti vetää tekemään kärrynpyöriä.

Finnkino/Itis + Varpunen blogiyhteistyö.

Leave a Reply