Supi brasilialainen sauna

sauna21sauna2sauna10sauna13sauna5sauna15sauna12sauna16sauna27sauna26sauna30sauna29sauna33sauna34

Oih, eilen pääsin kuvaamaan yhtä ehdotonta lempipaikkaani (jos mukaan ei lasketa samaisen kodin sohvaa). Ystävälläni Lelalla on ihana pikkuruinen paritalon sauna, joka oli saanut muodon muutoksen reissuni aikana. Sauna oli aiemminkin tumma, mutta puunväriset lauteet ja kiuaskehikko olivat jo aikansa eläneet. Pieneen saunaan sijoitettu lämminvesisäiliökin kurkisteli ikävästi lauteiden välistä. Näppäränä naisena Lela rakensi puuseppäystävänsä avulla uudet lauteet, fiksasi koteloinnin ja pintakäsitteli koko komeuden Supi Saunavahalla. Se on vesiohenteinen, luonnonvahaa sisältävä suoja-aine, joka imeytyy hyvin, ja antaa luonnollisen suojan puupinnoille. Lisäksi se kuuluu parhaaseen päästöluokkaan M1, mikä tarkoittaa, ettei vahasta haihdu sisäilmaan haitallisia aineita. Wellness-saunojalle tärkeä tieto, varsinkin kun korkattiin sauna heti pintakäsittelyn kuivuttua. Tarkempia työohjeita löytyy täältä ja Lelan blogista. Tämä elämäni ihana piristys on monelle tuttu tuolta IGstä, mutta vihdoin pääsemme nauttimaan isommista kuvista ja hauskoista tarinoista tämän Brasiliaisen tyylileidin juurtumisesta Suomeen. Puistolan kulttuurisaunassa pistimme tummapaahtoiset kahvikuorinnat iholle ja heitimme kunnon suomilöylyt. Ja kyllä – hän istui ylähyllyllä kauemmin kuin minä.

Black sauna with Tikkurila // styling Lela Louhio, photos Susanna Vento

Puinen löylykulho, pyykinkuivausteline ja pieni puukulho, Mia Design.

Saunatekstiilit, Lapuan Kankurit.

Vohvelipyyhkeet, Gauhar Helsinki.

Kasvoharja, Cilla’s.

Musta Koipi-saippuakulho, Kerafiikka.

Jakkara, Laatikkokauppa.

Sauna-kirja, Cozy publishing.

 

Yhteistyössä Tikkurila + Varpunen + Lepinstudios

Leave a Reply