Next level: Kahvikombucha

coffeekombucha1coffeekombucha2coffeekombucha3coffeekombucha4

No niin, nyt kun suurin osa tietää jo mitä kamaa se kombucha oikein on, niin viedäämpä tämä terveysjuoma seuraavalle levelille. Tietty kahvi ei ole se terveellisin pohja, mutta uskon, että meitä terveysintoilevia kahvin juojia on vielä olemassa. En voi sanoa vielä miltä tämä tuotos tulee maistumaan, mutta tuolla se nyt hyllyllä valmistuu. Resepti on oma kokeilu: hyvän vahvuista kuumaa kahvia 1,5 litraa ja liotin siihen perinteistä valkoista sokeria 1,2 dl.  Sokerin määrä saattaa kauhistuttaa, mutta muistatte, että sieni käyttää sitä ravinnokseen. Mitä kauemmin juoman antaa valmistua, sitä enemmän sieni ennättää sokeria syömään. Ja vapauttamaan hyviä bakteereja juomaan. Minun kaikki sienet ovat olleet noissa teepohjaisissa kombuchoissa, joten mukaan saattaa tulla myös pieni vivahde teen makua.

Ja täältä löytyy se minun ohje perinteisempään kombuchaan, samat säännöt pätevät kahvipohjaiseen. Hyvä hygienia, ei sientä kuumaan nesteeseen ja anna olla rauhassa valmistumisen ajan (ei suorassa auringonvalossa).

 

Leave a Reply