Kaunista käsin kaivetusta savesta

kerafiikkakerafiikka2kerafiikka3kerafiikka5

Terveiset Hangosta, jossa vietin alkuviikon metsäisten kuvausten parissa. Lohdutukseksi pääkaupunkiseudun harmauteen, ettei se aurinko paistanut nyt sielläkään. Kotiin palattuani minua odotti ihana paketti suoraan Joensuun keramiikkauunista. Pohjois-Karjalainen keramiikkamuotoilija Henriikka Leppänen suunnittelee ja valmistaa tuotteet omalla studiollaan Joensuussa ja arvatkaa mikä tässä on minusta vaikuttavinta. Henriikan tuotteiden materiaali on omin käsin kaivettu savi, leivinuunin tuhka ja lähirannan hiekka. Tämä jos joku on lähituotantoa sen lisäksi että Henriikka luonnollisesti ottaa valmistuksessa huomioon kierrätyksen, energiankäytön minimoinnin ja materiaalien myrkyttömyyden.
Jotta voidaan nyt oikein maksimoida tämän syksyinen tumma tunnelma, nautiskellaan näistä Kerafiikan Koipi-sarjan astioista. Ihana Henriikka lähetti minulle syyslahjaksi tuotepaketin, joita voin käyttää tulevissa stailaustöissäni. Jalallisia Koipi-kulhoja saa kahdessa koossa, matalana ja syvänä. Mustasavesta käsinrakennettu kulho on lasittamaton ja sopii kuivalle ruoalle tai muuhun pikkusäilytykseen. Ihastuin myös Henriikan eläväpintaiseen amppeliin, jonka otin nyt kuviin ilman naruja taideteosmaisena kulhona. Ja tällainen palasaippuakeräilijä tajusi juuri, ettei minulla ole ollut oikeaa saippua-alustaa vuosiin. Tämä minun wellness-organic beauty puoleni haluaa juuri siirtyä palashampooseen ja toivottavasti jättää muoviset shampoopullot historiaan, joten saippua-alusta tuli juuri tarpeeseen.

Kota-amppeli 83 e, Koipi-kulhot 35 e ja Saippuakuppi 18 e, Kerafiikka.*

Flow-palashampoo, Ruohonjuuri.

Kiitos Henriikka paketista, *tuotteet saatu lahjana näkyvyyttä vastaan.

Leave a Reply