Klassinen pilates kaikilla laitteilla

klassinenpilates12

klassinenpilates8

klassinenpilates2

klassinenpilates5

klassinenpilates17

klassinenpilates14

klassinenpilates16

klassinenpilates10

klassinenpilates9

klassinenpilates6

klassinenpilates3

klassinenpilates

klassinenpilates7

klassinenpilates15

A Torture room. Se vilahti mielessäni, kun viime viikolla astuimme kokeilemaan klassista pilatesta. Olen joskus 15 vuotta sitten tehnyt mattopilatesta, mutta nyt valistuin, että se on ollut vain kotiharjoittelua tälle aidolle ja alkuperäiselle, jo 1940-luvulla New Yorkissa kehitetylle liikuntalajille.

Pilates Circle -studiolla opetetaan alkuperäistä pilatesta mahdollisimman puhtaasti. Studiolla noudatetaan tarkasti metodin kehittäjän Joseph Pilateksen (1883 – 1967) oppeja liikkumisesta ja terveydestä käyttäen hyväksi kehon omaa painoa, painovoimaa sekä erilaisia laitteita, jotka ovat olennainen osa pilatesta. Harjoittelu on kokonaisvaltaista, tehokasta ja sopii kaikille. Tavoitteena on mahdollisimman tasapainoinen ja vahva keho, ja itse ainakin löysin ihan toisenlaista pituutta kehon sisällä. Pilates tuntui hyvältä astangajoogan rinnalla, molemmissa kun on sitä samaa keskivartalon hallintaa ja pituuden ja ryhdin hakemista.  Kaikki liikkeissä vahvistetaan ja venytetään koko kehoa, ei vain yksittäisiä lihasryhmiä. Niin voimallisessa astangassa kuin tässä laitepilateksessa saa yllättyä, kun tunnilla tulee kunnon hiki – sydän vahvistuu ja hapenottokyky lisääntyy.

Kalasatamaan Redin naapuriin juuri avautunut Pilates Circle on Helsingin ainoa kaikilla laitteilla varusteltu pilatesstudio. Studiolla on myös ainoana studiona Joseph Pilateksen suunnittelemat Gratzin pilateslaitteet.

Pilates Circle, Työpajankatu 10 C -porras 4. kerros.

PS. Huomenna 11.10 alkaa Paluu pilatekseen -kurssi 17:30, mutta nimestään huolimatta perusterveet vasta-alkajat sopivat porukkaan. Meitä opetti Katri, joten voin lämmöllä suosittaa tätä ihanaa opea. Pelottavan näköiset laitteet tulivat tutuiksi lempeästi, kun taas napakasti tuntuvat jälkiseuraamukset muistuttivat hyvällä tuosta mahtavasta torture roomista heti seuraavana päivänä. Kurssi sisältää 10 kertaa ja hinta muistaakseni 250 e. Lue lisää heidän FB-sivuilta.

Leave a Reply