Slavefree sixpack

 

tony3

tony2

tony

Kiitos Tony’s Chocolonely eilisestä aamiaisesta. Vähän nämä pimeät ja märät aamut jarruttelevat tuota liikkeelle lähtöä, mutta jos tapahtuman keskipisteenä on vastuullinen suklaa, niin kumman monet jalat liikkuivat. Tuosta tulee aina hyvä mieli, kun kaikessa tässä maailman tilanteessa näkee kuitenkin reippaan joukon vaikuttajia, jotka pieninä puroina voidaan tehdä meri.

Hollantilainen toimittaja Teun van de Keuken (”Tony”) perusti Tony’s Chocolonelyn vuonna 2005 huomattuaan, että maailman suurimmat suklaayhtiöt ostivat kaakaota viljelmiltä, joissa käytettiin lapsityövoimaa.
Ymmärrettyään kaakaonviljelyn epäeettisyyden mies päätti kääntyä poliisin puoleen ja ilmiantaa itsensä rikollisena ostettuaan laittomin keinoin valmistettuja tuotteita. Suuren mediahuomion saavuttanut oikeudenkäynti ei vienyt asiaa eteenpäin, joten van de Keuken päätti tehdä asialle jotain itse ja perusti Tony’s Chocolonelyn – yrityksen, joka valmistaa herkullista suklaata ja jonka visio on täysin orjatyöstä vapaa suklaa. Ei vain heidän suklaansa, vaan kaikki suklaa maailmassa.

Tony’s Chocolonely haluaa johtaa koko alaa esimerkin avulla ja näyttää muille suklaavalmistajille, että on mahdollista menestyä kaupallisesti ilman hyväksikäyttöä ja orjuutta. Nyt meidän käsissä on vain se päätöksen teko suklaahyllyllä. Helppoa toivottavasti!

Suklaalevyt 3,95 €
Tony’s Chocolonely Milk maitosuklaa 180 g
Tony’s Chocolonely Milk Caramel Sea Salt maitosuklaa 180 g
Tony’s Chocolonely Dark Almond Sea Salt tumma suklaa 180 g (V, L)
Tony’s Chocolonely Dark 70% tumma suklaa 180 g (V,L)

Suklaapatukat 1,39 €
Tony’s Chocolonely Milk Caramel Sea Salt maitosuklaa 47 g
Tony’s Chocolonely Dark Almond Sea Salt tumma suklaa 47 g (V, L)
Tony’s Chocolonely Dark 70% tumma suklaa 50 g (V, L)

Herkulliset ja vastuulliset suklaat ovat saatavilla suurimmista K-ryhmän kaupoista sekä Ruohonjuuren myymälöistä.

PS. “Meidän mielestämme ei käy järkeen, että suklaalevyt olisi jaettu tasakokoisiin paloihin samalla, kun suklaateollisuudessa on niin paljon epätasa-arvoa! Suklaalevyn epätasaisesti jaetut palaset muistuttavat konkreettisella tavalla suklaan ystäville, että suklaateollisuuden voitot jakautuvat epäoikeudenmukaisesti.”

Leave a Reply