Tikkurila Patio Verso – kevään vihrein uutuus

tikkurila_patiotikkurila_patio2verso1verso2verso5tikkurila_patio4tikkurila_patio3verso8

Taas on se aika vuodesta, että ikkunalautani täytyvät esikasvatuspoteista. Taimia tulee niin paljon, että mielikuvitusta saa käyttää ihan tosissaan miettiäkseen missä aion nuo kaikki alut kasvattaa. Eteläinen parvekkeeni on todettu vuosien aikana niin kuumaksi, että harva taimi sieltä on satoa tuottanut. Mutta ei lannistuta! Tänä kesänä luotan pieneen kasvihuoneeseen, joka voisi pitää lämpöä ja kosteutta tasaisemmin sekä muutamaan itse tekemääni viljelylaatikkoon. Ne ajattelin laittaa ihan tuonne lattian rajaan pois paahteelta.
Laatikot löytyi Bauhausista ja testasin niihin Tikkurilan uutta Patio Verso -puuöljyä. Vesiohenteinen ja kasviöljypohjainen puuöljy suojaa kosteudelta ja lialta, eikä sisällä haitallisia aineita. Käy näin ollen juurikin kasvatuslaatikoihin ja kasvihuoneen puuosiin. Itse testasin siis käsittelemättömälle puupinnalle, mutta samaa kamaa voi sivellä aiemmin öljyttyihin pintoihin. Talven yli homehtunut vanerinen työkalupakki oli menossa jo roskiin, mutta pesin sen hyvin ja kokeilin siihenkin vielä tuota samaa kamaa, ja siitähän tuli kuin uusi. Täältä löytyy tarkemmat työohjeet.
Eilen koulin ensimmäisen erän pak choita yhteen laatikoista ja laari lähti tuonne rappukäytävästä valloittamaani viherhuoneeseen karaistumaan. Mietin tässä sellaista, että voisin tehdä tuosta rappukäytävän lasihuoneesta sisäkasvihuoneen. Katotaan kuinka käy – onko sitten perunaa, tomaattia vai yrttejä – jotain hyödyllistä tekisi mieli testata.

Loppuviikosta vielä lisää kaupunkikotiviljelystä, kun pääsin testaamaan myös Kekkilän uudet viherkalusteet. Ihanaa vihreetä asiaa!

Puulaatikot // Bauhaus
Patio Verso -puuöljy (musta, harmaaa, ruskea ja tummanvihreä) // Tikkurila*

*saatu ilmaiseksi näkyvyyttä vastaan

Leave a Reply