Living with art

lokal_artandcoffeelivingwart10livingwart3livingwart8livingwart4livingwart6livingwart2

Viime keväänä Lokalin Katja pyysi minua ja Anna Pirkolaa mukaan heidän uuteen projektiin: Living with art. Niin Lokal Helsinki kuin lukuisat muut galleriat tarjoavat ihanuuksia tähän elämäntapaan, mutta pohdimme porukalla mitä kaikkea muuta tähän kätkeytyy. Taiteen kanssa eläessä kun ei ole kyse vain ohimenevästä trendistä tai sisustustyylistä. Itse juurikin kuvailin aihetta tekstillisesti Lokalille:

– Minä ja varmasti moni muukin hankkii taideteoksen pitkälti ulkonäkökriteerein – mikä miellyttää silmää ja mikä sopii omaan kotiin. Itse kuitenkin mietin myös paljon sitä tekemisen prosessia, jonka taiteilija on työlleen antanut, lukuisia tunteja ja ennen kaikkea hän on halunnut tehdä jotain todella kaunista. Tuo oman kauneuskäsitteen jakaminen armotta muiden arvosteltavaksi vaatii rohkeutta. Olet antanut parhaasi muiden arvosteltavaksi, kuinka raadollista se myös voi olla. Mutta tietenki parhaimmillaan ja palkitsevimmillaan se on parasta: minä rakastun taiteilijan kauneuskäsitteeseen ja annan hänelle palan omaan tärkeintäni – kotini.

No juu, olen siis pohtinut tätä jo pidempää, ja myös hyvin arkisistakin kulmista. En ole syntynyt taidetta pursuavaan kulttuurikotiin, vaan tehnyt elämäni ensimmäiset taidehankinnat puhtaasti omalla maulla, budjetilla ja tarpeisiin. Kaikessa hienoudessaan taiteen hankkiminen on ollut myös hieman pelottava aihe – onko minulla oikeus taiteeseen.

Kiinnostaisiko teitä tulla meidän kanssa yhteiseen taideaamuun? Kerromme lisää meidän ajatuksista Lokalin Living with Art -konseptista, ja minkälainen on sisustussuunnittelijan tai stailistin suhde taiteeseen ja taidehankintoihin? Tilaisuus pidetään Mix & Match -näyttelyn avajaisia edeltävänä päivänä, jolloin pääsemme yhdessä vapaasti tutkimaan teosten sijoitusta tilassa ja niiden suhdetta toisiinsa. Lämpimästi tervetuloa!

Living with Art -aamiainen 2.3. klo. 9:00-10:30
Lokal Helsinki (Annankatu 9)

Varmistathan ilmoittautumisesi viimeistään 27.2. e-mailitse: katja@lokalhelsinki.com

Kiitos!

One thought on “Living with art

Leave a Reply