Pupillit kuin parikymppisellä

salme7salmesalme3salme2salme8salme5salme4

Minulla on ollut hajataittoa jo todella pitkään, mutta olen pärjännyt vallan hyvin pitkiä aikoja ilman silmälasejakin. Kaukana on ollut pehmää, mutta se on ollut ihan fine, kun siihen tottui eikä paremmasta tiennyt. Ja jouduin siis tottumaan, kun olen kadottanut minun edellisest silmälasit – ne ihanat kultaiset Clement Gouverneur -metallisankaiset. Ranskalaista dissainia jo vuodesta 1878 ja juurikin tuosta ajattomasta syystä ne ovat olleet monessa työjutussa rekvisiittana. Ei enää.

Kävelin muutama viikko sitten Salmen ohi ja muistin, että saakeli nyt ne lasit. Ei ne vanhat nyt näytä löytyvän mistään, joten hankitaan uudet. Edelliset lasini olivat myös sieltä ja vaikka omaan kyllä ihan jees maun, jotensakin näissä silmälasiasioissa luotan hyvään optikkoliikkeeseen. He ovat kartalla millaiset lasien pitää olla ja millaiset istuvat kasvoihin. Sellaista ammattimaista rehellisyyttä. Ja kuten missä tahansa myymälässä – sen tunnelmasta, sisustuksesta ja henkilökunnasta voi jo pitkälti päätellä, ollaanko siellä kuratoitu hyvin sanka- ja linssikenttä. Salmessa ollaan. Ja tyylikkään ajattoman sisustuksen on suunnitellut sisustusarkkitehti Esa Vesmanen.

Kehykset löytyivät helposti, klassiset ja jotenkin itselle tutun oloiset sitä sitä edellisistä Oscar Magnusonin laseista. Haluan, että kehykset näyttävät vanhan ajan klassisilta eikä turhan kikkailevilta, mutta disainilta ehdottomasti ajassa. Ja ta daa, yllätyksekseni tämä uusi pokani oli myös ranskalainen ihanuus, Anne&Valentin!

Näöntarkastuksessa löytyi tietenkin tuo hajataitto, mutta arvatkaa mitä – kyllä tuo aikuiseksi kasvaminen on vaikuttanut lähinäköön. Pupillini ovat kuin parikymppisellä (kuulemma nekin pienenevät iän myötä) ja tuon itsetuntoboostin jälkeen olin valmis kuulemaan myös sanan moniteholinssi. Vau. 42-vuotias parikymppisen pupilleilla ja moniteholinsseillä. Sounds fair, pystyn elämään asian kanssa.

Ja jotta minusta ei tule sellaista pään ylös-alas nytkyttäjää ja jotta pystyn tuijottamaan ruutua ja puhelinta, niin pistettiin kerralla sitten markkinoiden edistyksellisimmät moniteholinssit. Sitä varten tutkittiin perinteisen näöntarkastuksen lisäksi lukutapani ja katseluetäisyyteni juurikin näytölle ja puhelimelle. Variluxin ihmeaparaatin tietojen perusteella pystytään hiomaan juuri minun katselutavoille saumaton linssi. Kirkaana ja selvänä siis kaikki mitä tapahtuu kädenulottuvilla tai kaukana. Saanko luvan sanoa, että nämähän ovat nyt ehdottomasti autoilu ja sometuslasit eikä mitkään ikälasit.

Varilux X Series -moniteholinssit ja Anne & Valentin -kehykset, Salme.*

*Blogiyhteistyö, jossa näkyvyys mahdollisti minulle markkinoiden parhaat linssit. Kiitos Salme!

One thought on “Pupillit kuin parikymppisellä

  1. Kauniit ja tyylikkäät lasit olet hankkinut. Minulla on samasta paikasta ostetut ja vieläpä saman valmistajan pyöreät rillit. Olen ollut äärettömän tyytyväinen valintaani. Asun Torniossa ja en millään löytänyt mieleisiä kehyksiä täältä. Ystäväni vinkkasi Salmen ja kymmenessä minuutissa oli valinta tehty. Myymälässäni monet puhuttelevat silmälasejani ja onpa joku asiakkaanikin käynyt Salmessa ostoksilla.

Leave a Reply