Back to basic

jemmahki00kk1kk_uusi3KKsavivaalennus25kksavivaalennus17kkweledat2omatukkaweledatfrantsila_kauraturveOlen miettinyt paljon tuota hiusten värjäämistä, ja ennen kaikkea sen tarpeellisuutta. Kohti harmaantumistahan tässä ollaan vahvasti menossa, niin värjäystahtihan sen kuin kiihtyisi. Ikääntyessä myös hiuslaatu ohenee eikä tiedossa ole enää samanlaisia kutreja kun vaikka tyttärilläni.

Viime keväänä aloin valmistautumaan tuohon harmauden tulemiseen ja olihan se alkuaan vähän sellainen #greyissue . Kävin säännöllisesti Jemmassa hakemassa lohtua asiaan, kunnes viime keväällä päätimme antaa harmaille tietä, mutta terveellä tavalla. Viimeinen värjäyskerta oli kesäkuussa 2017 eli 7 kuukautta sitten. Aloin syömään hiuksia vahvistavaa vitamiinilisää sekä hoitamaan uutta tulevaa hiusta Weledan hiusvedellä.

Syyskuussa kun oli jälleen töihin paluun aika, katsoin lomakuontaloa kriittisesti. Hiukset olivat kasvaneet kyllä, mutta aurinko haalistuttanut ja kuivattanut latvat. Kevään värjäyksen ja uuden harmaan raja oli vähän niin ja näin, joten varasin ajan ensimmäisen kerran ekokampaamoon. Teimme Eco beauty wellnessissä kevyesti savivaalennusraitoja, jotka tasoittivat juuren ja latvojen rajaa. Savivaalennus on tavanomaisia vaalennusaineita turvallisempi keino vaalentaa hiusta, ja lisäksi väri on ekologista ja täysin biohajoavaa. Käsittely on mahdollista tehdä myös koko päähän, mutta usein pelkät raidatkin riittävät. Lopputuloksesta tulee luonnollisesti hiekan sävyinen ja hapetteen vahvuus vaikuttaa vaaleusasteeseen: mitä vahvempi hapate, sitä vaaleampi sävy.

Tänään kuvasin hiukseni juurikin sellaisina, kun ne ovat 5 kuukautta saviraidoista ja 7 kuukautta viimeisestä värjäyskerrasta. Hidastahan tämä on, mutta kaiken odottamisen väärti. Voi sitä päivää, kun tiedän, ettei päässäni ole enää pätkääkään käsiteltyä hiusta. Ja toivottavasti myös latvat hitusen elinvoimaisemmat. Ihan lyhyeksi en nyt raaskisi leikata, joten elvyttelen noita pituuksia Weledan hiusöljyllä ja kauratehohoidolla, arkipesuissa käytössä on Brightonista ostama hiussaippua ja kotimaiset Frantsilan koivu-turvetuotteet. Weledan tuotteet #greyissuen hoitoon saan Sugarilta <3

One thought on “Back to basic

  1. Hei! Luonnollisuus on parasta. Näytät hyvältä! Lopetin värjäämisen heinäkuussa 2017. Värjäsin tummanruskeaksi vuosien ajan ja kyllästyin siihen tyvikasvun värjäyskierteeseen. Ja aina se tukka tummeni vaivihkaa melkein mustaksi. Oma väri oli ollut päässä viimeksi 7-luokalla, ja silloin se oli blondi. Lopetin tosiaan värjäämisen viime kesänä ja oman värin (vaaleanruskea) vs. värjätyn osan (melkein musta) ero oli jotain niin kauheaa, että leikkasin hiukseni marraskuun lopussa ihan lyhyeksi. Nyt kasvatan omanväristä tukkaa hitaasti, mutta varmasti. Malli on tällä hetkellä päältä pidempi ja sivuilta lyhyt, samantyylinen kuin Heidi Sohlbergilla. Suosittelen värjäyksen lopettamista muillekin! 🙂

Leave a Reply