Volvonainen

xc40_susannavento5xc40_susannavento6
xc40_susannavento19xc40_susannavento14xc40_susannavento15xc40_susannavento10xc40_susannavento8xc40_susannavento12xc40_susannavento11xc40_susannavento7xc40_susannavento17xc40_susannavento18xc40_susannaventoxc40_susannavento2xc40_susannavento4
Hyvää huomenta Punavuoresta. Palasin eilen illalla lyhyeltä Barcelonan reissulta. Muistatte varmaan, kun olin jokin aika sitten Milanossa, jossa julkistettiin Volvon uusi kompakti citymaasturi. Tällainen hipsterihippihän elää terveellistä ja ympäristöä kunnioittavaa elämää, mutta arvostaa myös toimivaa arkea, jossa auto on minulle välttämätön apu. Tuossa takapihan ruudussa seisoo luotettava apurini, Volvon V70 Cross country, vanha jo kuin mikä, mutta ei petä. Kyytiin mahtuu kuvauskamaa hulluna ja tuo kulkee mökkipelloilla ihan heittämällä. Ja varsinkin mielikuva Volvosta on minulle se juttu: turvallinen, pohjoismaalainen ja luotettava perheauto, jolla on arvot kohdillaan.
Lienee jossain elämäni kaaressa tämä Volvo-rakkauteni on huomattu, koska yht’äkkiä saan kutsun uusimman Volvo-perheen tulokkaan julkistamistilaisuuteen. Ja nyt ensimmäisten joukossa vielä testiajamaan tuota ihanuutta.
Ja voi taivas mikä ero, kun en ole ajanut mitään uutta autoa – ikinä! Mikä tekniikan kehitys tässä on vaikka 10 vuodessa tapahtunut. Uusin Volvo oli niin varma ja helppo, että minulle ei tehnyt lainkaan heikkoa ajaa pitkin Barcelonan katuja. No pakko myöntää, että kyl mua jännitti, kun avain ja osoite annettiin käteen ja toivotettiin hyvää matkaa. Ei siinä enää käännytty kotiin.

Autotoimittajat kertovat varmasti omat tekniset faktansa, mutta minä listaan hämmentävän ihanat huomiot tästä uutukaisesta:

+ sisältää langattomasti lataavan säilytystilan puhelimelle
+ Puhelin on autonavaimesi! Volvo On Call sovellus yhdistää puhelimesi auton kanssa, jolloin voit löytää, avata, sulkea jne. autosi puhelimen avulla. Ja lainata kaverille, vaikka olisit maailman äärissä. Napsautat vaan puhelimella avausluvan ystävälle, joka voi ottaa auto käyttöönsä.
+ 479:n litran tavaratila (yksi luokkansa tilavimmista autoista)
+ 360-asteen kamera helpottaa pysäköintiä antaen lintuperspektiivinäkymän ympäristöstä
+ CleanZone suodattimet vähentävät sisäilmasta pölyä, siitepölyä ja muita aineita
+ Ylellisessä Harman Kardon Premium Sound -audiojärjestelmässä on 13 kaiutinta

Täysin uusi Volvo XC40 on siis täydellinen katumaasturi, joka on rakennettu kaupunkielämään.
Hinnat alkaen ovat:
XC40 D3 Momentum 39.963,09 (32.300 + 7.663,09)
XC40 T3 Momentum 39.975,88 (30.000 + 9.975,88).
Mä jotensakin toivoin, että pääsisin teille kertomaan, kuinka tuollaisen auton voi hankkia. Niinkuin rahoitusmielessä. En ole koskaan ostanut myöskään uutta autoa, joten haluaisin tietää, mitä tuollainen auto maksaisi vaikka kuukausilyhennyksellä. Ei nyt ole ihan tuollaisia summia kertaheitolla.

Ja mitä muuta Barcelonasta. AirBNB matkaajana sain jälleen vaihtelua, kun yövyimme Whotellissa, jonka maisemat olivat käsittämättömät.
Enkä liian usein syö Michelin-ravintoloissa (kerran aikaisemmin), mutta voin kertoa, että Enigma-ravintolan 40 taideteosmaista miniannosta ei jättänyt kylmäksi. Eikä tunnelma. Jos haluaa kokea ensikertalaisena luksusruokaa, voin taata, että tuolta on helppo aloittaa. Sisustus oli jäätävä, mutta unohtui pian, kun sitäkin kauniimmat annokset alkoivat ilmaantua eteen.

Leave a Reply