Hipsterihipit Frantsilan yrttihuumassa

frantsila34_susannavento kopio
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
frantsila4_susannavento
frantsila9_susannavento
frantsila15_susannavento

frantsila5_susannavento
frantsila29_susannavento
frantsila24_susannavento
frantsila26'_susannavento
frantsila30_susannavento
frantsila22_susannavento
frantsila13_susannavento
Tovi sitten tämän pimeän syksyn piinaamana mietin, että olisipa ihana päästä jonnekin lyhyelle hemmotteluretkelle. Tähän kaikkeen luonnonkosmetiikkaan, itsehoitoon ja vihreään ruokavalioon retkahtaneena ajattelin kysyä, josko Frantsilalla olisi jotain helpotusta minulle ja ystävälleni.

Luonnonkosmetiikkaan, yrtteihin, hyvinvointiin ja eteerisiin öljyihin keskittynyt Frantsila mielletään usein kesäkohteena, mutta voin kertoa, että tuon tunnelmallisempaa paikkaa on vaikea löytää pimeyden keskeltä. Me saavuimme Frantsilan Hyvän Olon Keskukseen myöhään perjantai-iltana. Seisomme hetken pihassa ja katsoimme, mikä oli tämä ympärille laskeutunut pimeys. Ei katuvaloja eikä juurkaan muuta, vain taivaalla kimmeltävät tähdet ja kauniit puihin kiedotut ulkovalot. Astuimme sisään ihastuttavaan talovanhukseen,  nautimme iltateet ja ympärille laskeutunut täydellinen hiljaisuus sai hetkessä unohtamaan kuluneen viikon.
Lauantaiaamu alkoi aamupalalla ihanan emäntämme Annan seurassa. Oli käsittämätöntä tutustua ihmiseen, joka tuntui siltä, että hänet olisi tuntenut nuoruudesta saakka. Similar minds tai mitä lie, mutta oudon ihanaa. Puhuimme kaikesta maan ja taivaan välillä, ja välissä ihan asiaakin. Moni on varmasti huomannut Frantsilan uutta ilmettä, jonka takana on juurikin Anna ja hänen lahjakas tiimi. Perinteikäs yritys on astumassa uuteen, mutta ritirinnan uutta luoden ja vanhaa kunnioittaen. Tuotteet ovat loistavia ja osaaminen niiden takana ainutlaatuista, mutta uusi kuluttajapolvi kaipaa myös freesiä ilmettä, sehän on selvä. Mutta suunta on oikea ja katse kirkas.
Seuraavana meille oli tiedossa miltei parituntinen shiatsuhieronta, jossa annettiin kyytiä vaivoille. Sitten vielä ulkoilua ja päälle maukasta kasvisruokaa. Illan huipentumana pääsimme itse ”patojen” äärelle. Teimme omat parfyymit eteerisistä öljyistä ja kukkaiskuorinta-aineen vartalolle. Kynttilänvalossa kokatessamme ja koko päivän yrttien vaikutuksia puhuen siinä tunsi itsensä miltei kukkanoidaksi. Kattokaa nyt noita kuvia ja varsinkin Lelaa – syntyy nimittäin sellaisia taikatippoja että. Illan kruunasi puusauna, jossa hemmottelimme itseämme kaikilla mahdollisilla tuotteilla, töpsyttelimme sen jälkeen teelle ja vielä iltameditaatioon. Ja uskokaa, osasimme oikeasti olla 20 minuuttia aivan hiljaa ja ajatukset melkein kasassa.
Sunnuntai alkoi aamujoogalla ja aamiaisen jälkeen oli kotiin paluun aika. Voin vannoa, että reilut 48 tuntia Frantsilan hoivissa vastaa miltei viikon lomaa. Mikä ihana elämys ja energiatankkaus. Ja parasta oli seura – ihana Lela, jonka energiaa ja iloa pursuavan persoonan takaa löytyi kaltaiseni hiljentymistä kaipaava hipsterihippi. Ja Anna – uusi ystävä, jonka luo suuntamme ihan pian uudelleen.
Jos vielä mietit joululahjoja, suositan kyllä vahvasti tällaista elämystä – niin ystävän kuin vaikka äidin tai siskon kanssa. Mikä tänä päivänä on parempaa kuin yhteinen aika ja itsestä huolehtiminen. Tarjontaa on parin tunnin hemmottelusta koko viikonlopun paketteihin. Ja jos joku oikein intoutuu tästä hippeilystä, niin voihan sitä kurssittaa itsensä vaikka shiatsuhierojaksi tai aromahoitajaksi – jokaiselle jotakin hippeystasosta riippuen.

Frantsila on ilonamme myös Helsingissä, joten käykää tekemässä omat ihanat tuoksut – tuollaiset kun mekin kokattiin lauantai-iltana.

Frantsila Scent lab – itse tehdyn parfyymin voi luoda myös joulukuun puolesta välistä lähtien TREssä Mikonkadulla.

Kiitos Sugar Helsinki ja kiitos Frantsila, kun olen teidät löytänyt!

Kuvat Susanna Vento ja Lela Louhio

2 thoughts on “Hipsterihipit Frantsilan yrttihuumassa

Leave a Reply