Veja – jos oikeasti vähätkään välität

veja4veja3veja2veja1

Muodissa jos jossain tuo ekologisuuden ja ajassa olevan pukeutumisen yhdistäminen on vähän haasteellisempaa. Osa rakastaa kirpparivaatteita, ja joitain todella hyviä second hand -löytöjä teen itsekin tuon tuosta, mutta en kuitenkaan tykkää pukeutua täysin kirppislookiin. Ja taas uusista ekologista vaatemerkeistä monikaan ei ole tyylillisesti mun juttu. Tietenkin pyrin valikoimaan yleisesti laadukasta, arvonsa pitävää ja sellaista merkkivaatetta, joita tiedän pitäväni useamman vuoden ajan. Ja materiaaleina tietenkin mieluiten luonnonkuituja ja nekin luomuna mahdollisuuksien mukaan.

Mutta tennarit. Ne on sellanen juttu että. Merkki- ja malliuskollisia tennarifanaatikkoja on maailma pullollaan, joten tähän jos johonkin saumaan tarvitaan pelastaja. Ja se löytyy Ranskasta – Veja.

Näin elämäni ekat Vejat tuolla Urbanstoryssa, mutta korkean hinnan ja merkkituntemattomuuden vuoksi jätin ne sillä kertaa väliin. Seuraavan kerran hiplasin Brightonin Our daily editissä stylejä tennareita ja ostin ne samantien ihan puhtaasti ulkonäkösyistä. Tajusin vähän ajan päästä, että tämähän on se sama ekologinen tennarimerkki.

Tällä viikolla saapui minulle elämäni toiset Vejat, nyt edeltäjiään hunajaisemman väriset. Kenkien puuvillaosat ovat luomu- ja kierrätyspuuvillaa, kumiosat villikumia ja mesh-kankaan materiaaleina on juutti, kierrätetyistä muovipulloista tehty kuitu sekä kierrätyspuuvilla. Yhteen kenkäpariin käytetään 15 muovipulloa! Tennarit suunnitellaan Ranskassa ja valmistetaan Brasiliassa.

Multa saa ison halauksen, 10+ tyylipistettä ja “Tiedät missä mennään -papukaijamerkin” jokainen, joka kävelee nämä jalassa!

Ecological and vegan sneakers // Veja

One thought on “Veja – jos oikeasti vähätkään välität

Leave a Reply