Kiitos Kaffa Roastery

hariokettle_susannavento2hariokettle_susannaventoVaikka mä kuinka hippeilen, niin tasapainon nimissä juon myös kahvia – ja paljon. Olen vuosien aikana tehnyt kahvin valmistuksesta enemmän rituaalin ja hitusen ”vaikeampaa” kuin napin painaminen – silloin tulee kuvioon mukaan myös wellness. Hiljentyminen keittohommiin on oma juttunsa, ja kun laitteet ovat kunnossa, on kahvinkin oltava priimaa. Ja ihan vaan periaatteesta haluan tukea pienyrittäjiä, joten mielummin ostan hyvää ja laadukasta kahvia vähän, kun kilotolkulla keskinkertaisuutta. Nyt en ole varma, meneekö mun lukemat miten päin honkia, mutta muistelen, että Suomessa Kaffa Roastery on kolmanneksi suurin kahvintoimittaja – Pauligin ja Meiran jälkeen – 0,5% markkinaosuudella. Meinasi itku tulla! Rakkaat ihmiset, juokaa mielummin vähän ja laadukasta! Tukekaa pieniä yrittäjiä, jotka huolehtivat, että kahvi viljellään kestävän kehityksen periaatteita noudattaen ja että kypsät pavut poimitaan käsin hyvää palkkaa vastaan (ei jättiplantaasien koneita, jotka keräävät sekaisin niin kypsät ja raa’at ja risut ja männynkävyt).

Minun lähellä sijaitsee Kaffa Roastery, jonka kahvit ja keittövälineet ovat tulleet tutuiksi tässä vuosien saatossa. Teimme jonkin aikaa sitten assarini Pinjan kanssa sitä Hanasaaren projektia ja halusimme hotellille ihanat vedenkeittimet. Käännyimme tietenkin Kaffan puoleen, joka hoitaa meidän kotikeittäjien lisäksi hotelli/toimistosektorin kahvitarpeet. Nyt tuolla Hanasaaressa saavat vieraat lirutella ihanasti Harion Buono pannuilla.

Tänään Pinja piipahti aamusta Kaffalla hakemassa ylläripaketit, jotka siellä oli meitä odottamassa: ikiomat Harion vedenkeittimet. Onhan mulla tuo liedelle sopiva pannu jo olemassa, mutta nyt myös kotona oma johdollinen malli – mitä muuta voisi kaksin käsin kahvinjuoja toivoa. Kiitos! Ja IG storyn seuraajat kuulivat jo tänään, kun hykertelin yhdestä toisesta Kaffauutisesta. Vielä taitaa olla muutama tunti tarinaa näytillä, muut saavat odottaa uutista tovin. Mutta jees juttu for sure!

Ja jos vaan jaksatte, niin myöhemmin lisää aiheesta Millaista on HYVÄ kahvi? – niin maultaan kuin taustoiltaan.

Hario buono kettle // Kaffa roastery

Leave a Reply